Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Lahmacun: Turkse pizza

    Een pikante smaak, deeg belegd met gehakt, tomaat, peper en ui. Bestrooid met een heerlijke salade. Zodra je dit leest denk je natuurlijk meteen aan de Turkse pizza! De Turkse pizza is een lekker tussendoortje maar kan ook als hoofdgerecht genuttigd worden. De pizza komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt voornamelijk gegeten in landen als Libanon,Syrie,Palestina, Israel, Irak en uiteraard ook in Turkije. In Arabische landen wordt de pizza geserveerd zonder salade.

    De Turkse variant
    De pikante pizza wordt in kleine stukken gesneden en zo ook gegeten. In Nederland is de Turkse variant het meest bekend. De bodem is gemaakt van bloem, margarine, suiker en warm water en melk. Dit wordt tot deeg gekneed. Vervolgens worden hier bolletjes van afgenomen die per stuk uitgerold worden tot dunne bodems. Hierna wordt een mengsel gehakt in een blender gestopt. Wat water erbij en dan wordt het doorgekneed en over de bodem gesmeerd. In een pan of onder de grill is het in ongeveer vijf minuten al klaar.




    Vlees pizza
    De pikante pizza bestaat al zo lang in Nederland dat er inmiddels al verschillende verianten zijn ontstaan. Turkse pizza is nu ook te bereiden met vlees. Dit wordt meestal geserveerd met kebab,ook wel shoarma genoemd. Dit is een Turkse pizza met een bodem kebab en een laagje salade. Dit wordt opgerold en gegeten als een wrap. Na deze vettige maar toch onweerstaanbare hap, is de Turkse kaas-pizza op de markt gebracht.



    Cheese
    Een Turkse pizza met in plaats van vlees of salade, kaas. De pizza wordt in de oven bereidt zodat de kaas goed kan smelten. Meestal wordt er bij een Turks gerecht Ayran gedronken. Dit is een karnemelk die de er voor zorgt dat het eten minder pittig smaakt.

    Lees ook

    • VisallergieVisallergie
      Vis bevat veel allergenen. Een allergeen is een stof dat allergische reacties kan veroorzaken. Zelfs een minuscule hoeveelheid vis kan al heftige gevolgen hebben. Het ove
    • Exotisch vleesExotisch vlees
      Exotisch vlees wordt meestal diepgevroren geïmporteerd uit het land van herkomst. Exotische vleessoorten zijn niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Je kunt ervoor tere
    • De ideale broodmachineDe ideale broodmachine
      Moest je vroeger nog het deeg voor het brood zelf kneden en rijzen laten, het kan nu allemaal gedaan worden door één apparaat: de broodmachine. Deze broodma
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven