Marshmallows

Hier vertellen wij je alles over Marshmallows. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Marshmallows.

Gebruik van Marshmallows

Marshmallows

Marshmallows zijn populair bij kinderen. Ze worden als snoepgoed gegeten. Ook gebruikt men het snoep als decoratie op warme chocolademelk of op schepijs. Hiervoor bestaan er minimarshmallows. In Amerika is het roosteren van marshmallows boven een kampvuur of barbecue erg populair. De buitenkant van de marshmallow wordt op een dergelijke bereidingswijze krokant door het karameliseren van het suiker en de binnenkant dik vloeibaar. De kunst is het snoepgoed goed gaar te laten worden, zonder dat het snoepgoed van het stokje af zal druipen of te dicht bij het vuur gehouden wordt en aanbrandt. Van marshmallows kunt u leuke kindertraktaties maken. Ook kan men met het snoepgoed heerlijke toetjes maken. Combineer ze eens met vers fruit. Omdat marshmallows prima smelten kan men ze gebruiken om op te lossen in warme melk, waardoor je een bijzonder (zoet) melkdrankje krijgt.

Algemene informatie over Marshmallows

Een marshmallow is snoepgoed, gemaakt van suiker (of maïsstroop), opgeklopt eiwit, gelatine, Arabische gom en smaakstoffen. Het snoepje heeft een sponsachtige structuur. Oorspronkelijk werd het snoepgoed van bestanddelen uit de wortel van de marshmallowplant gemaakt. Daar heeft het dan ook de naam aan te danken. Marshmallows lijken veel op de Nederlandse spekkies, maar hebben net even een andere samenstelling. Marshmallows bevatten veel suiker en zijn redelijk machtig. Marshmallows bevatten gelatine welke van dierlijke bestanddelen wordt gemaakt. Daarom zijn marshmallows niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. Tegenwoordig zijn er wel marshmallows te koop die op basis van plantaardige producten zijn vervaardigd. Ook zijn er marshmallows die gemaakt zijn op basis van gelatine uit vissen, zodat het gebruik van varkensbestanddelen is uitgesloten. Marshmallows zijn te koop in sommige supermarkten of speciaalzaken. Marshmallows zijn langere tijd te bewaren op een droge plaats in een afgesloten trommel of in de originele verpakking. Ze kunnen verschillende smaken hebben. Er zijn ook speciale koekjes te koop waarin het marshmallowschuim is verwerkt, de Melo Cakes. Negerzoenen zijn ook een vorm van koekjes met luchtig eiwitschuim. Er ontbreekt alleen het bindmiddel die het schuim, zoals bij de marshmallow veel taaier maken.

Enkele gebruiksvormen van Marshmallows

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Marshmallows