Kikkerbilletjes
Hier vertellen wij je alles over Kikkerbilletjes. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Kikkerbilletjes.
Gebruik van Kikkerbilletjes
Kikkerbil is het achterste stuk van een kikker, meestal de poten met het achterlijf. Kikkerbil of kikkerbilletjes is in veel landen een delicatesse, maar niet iedereen vindt het vlees of het idee om kikker te eten even lekker. De smaak is vergelijkbaar met die van kippenvlees. Het wordt dan ook vaak vergeleken met de drumstick van een kip. De slachtwijze van kikkers om kikkerbillen te verkrijgen is zeer omstreden: de kikkers worden namelijk levend in tweeën gehakt of gesneden. Het idee hierachter is dat het vlees zo lekkerder zou zijn.
- vleesSoorten
- VleessoortenCategorie
- In te vriezen
Algemene informatie over Kikkerbilletjes
Kikkerbil, door het formaat vaak kikkerbilletjes genoemd, wordt vooral in Frankrijk veel gegeten. Ook in China en andere Aziatische landen staat het regelmatig op het menu. Kikkerbilletjes bevatten veel eiwitten, omega 3-vetzuren, vitamine a en kalium. De textuur en smaak lijken erg op die van kippenpootjes. Ze hebben dan ook een milde smaak.
Kikkers voor kikkerbilconsumptie worden voornamelijk op kikkerboerderijen in Aziatische landen als China, Indonesië en Vietnam gefokt. Zo worden er ieder jaar naar schatting drie miljoen kikkerbilletjes gegeten over de hele wereld.
In Frankrijk worden gebakken kikkerbilletjes graag gegeten, met name in de regio Ains in Middenoost-Frankrijk. Ook worden ze gefrituurd, zowel met als zonder beslag eromheen. In China worden kikkerbillen meestal gebakken in de wok, samen met kruiden en pepers. In andere landen gaan de kikkers de soep in, worden ze gekookt of gestoofd. Kikkerbillen zijn te koop bij onder meer Chinese supermarkten.
Veel dierenwelzijnsorganisaties zijn tegen de consumptie van kikkerbilletjes op de manier zoals dat nu wordt gedaan. De kikkerbilletjes worden namelijk op een omstreden wijze verkregen. Volgens de kenners is het vlees het lekkerst als de poten van het lijfje worden gescheiden terwijl de kikker nog leeft. Dit wordt gedaan door ze te vangen en meteen door midden te snijden. Naast de slachtmethode wordt de consumptie van kikkers in het algemeen ook regelmatig bekritiseerd omdat in sommige regio’s kikkersoorten worden bedreigd met uitsterven.
Enkele gebruiksvormen van Kikkerbilletjes
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.- Kikkerbil
Onze laatste recepten met Kikkerbilletjes
-
Recept
Kikkerbilletjes in de knoflookboter430m
-
Recept
Koddok goring (gemarineerde kikkerbilletjes)445m
-
Recept
Kikkerbilletjes430m