Vleessoorten
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie Vleessoorten daarbij kunt u denken aan producten als chorizo, gehakt, karbonades. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Chorizo
Chorizo wordt in dunne plakjes gebruikt als beleg op de boterham. Dikkere plakjes worst doen het goed als tapas. Chorizo kan prima in (pasta)gerechten worden gebruikt, of in stoofs… - Gehakt
Kalfsgehakt kan men bereiden met toevoeging van kruiden. Zonder kruiden of specerijen is het erg flauw van smaak. Lamsgehakt kan aangemaakt worden met ui, peterselie, rijst of broo… - Karbonades
Karbonade heeft geen lange bereiding nodig. Indien er wat vet aan het vlees zit, kunt u dat het beste na de bereiding weghalen. Het vlees blijft zo lekker sappig. Voor het bakken o… - Kikkerbilletjes
Kikkerbil is het achterste stuk van een kikker, meestal de poten met het achterlijf. Kikkerbil of kikkerbilletjes is in veel landen een delicatesse, maar niet iedereen vindt het vl… - Lamsbout
Lamsbout past in vele gerechten, vooral de voorjaarsgerechten. Laat het bot tijdens de bereiding aan het vlees zitten om een sappiger resultaat te krijgen. Voor vier tot zes person… - Ossenworst
Ossenworst kan kant-en-klaar gegeten worden. De worst wordt veel gebruikt als vleeswaar op een broodje of boterham. Je kunt ossenworst in wat dikkere plakken snijden en bij de borr… - Pancetta
Pancetta is een bepaald soort spek uit Italië. Het is spek van de buik van een varken, dat zo’n drie maanden is gedroogd. Kruiden als kaneel, nootmuskaat en kruidnagel e… - Procureur
Procureur is een stuk vlees uit de hals van een varken. Hetzelfde stuk uit rund heet de halsonderrib. Procureur bevat geen bot en is een mals, met vet doorregen stuk vlees. Procure… - Reebiefstukjes
Reebiefstukjes zijn biefstukken van ree, een klein soort hert. Het lijkt dan ook een beetje op hertenbiefstuk. Reebiefstuk valt onder wild en is een duur stukje vlees. Het heeft ee… - Rundergehakt
Gehakt is vlees dat is gemalen. Het bekendste en meest gegeten gehakt is gemaakt van rund- of varkensvlees. Ook andere van andere soorten, zoals kippenvlees of schapenvlees, kan ge… - Salami
Salami is een veelzijdig stukje vlees. U kunt salami in plakjes of blokjes eten (of uit de hand) bij de borrel of als hartig tussendoortje. U kunt salami bij de broodmaaltijd consu… - Schnitzel
Je kunt een schnitzel eenvoudig zelf paneren. Dep het vlees droog en breng het op smaak met zout en peper. Haal de schnitzel eerst door een losgeklopt ei en daarna door het paneerm… - Shoarmavlees
Shoarmavlees kan bereid worden uit kalfsvlees, rundvlees, kipfilet en lamsvlees. In Nederland wordt ook varkensvlees gebruikt. Het vlees wordt in reepjes gesneden en gekruid met sh… - Snijworst
Snijworst wordt gegeten als broodbeleg. Je kunt er leuke borrelhapjes mee maken door er een augurkje in op te rollen of een rolletje te vullen met roomkaas. Snijworst kan een prima… - Stoofvlees
Stoofvlees is vlees dat lange tijd gaart op laag vuur. Het wordt ook wel draadjesvlees genoemd omdat na een lange tijd garen (stoven) het vlees zo zacht wordt dat het uit elkaar va… - Varkensfilet
Varkensfilet is een snel te bereiden product. Je kunt voordat je het filetlapje eerst door de bloem wentelen, voordat het in de pan gaat. Bakken doe je een varkensfilet in ongeveer… - Varkenspoulet
Varkenspoulet is een hoeveelheid kleine stukjes varkensvlees. Varkenspoulet is gemaakt van mager vlees. Het wordt vaak gebruikt als vlees in bami of nasi en kan gemakkelijk worden…