Procureur

Hier vertellen wij je alles over procureur. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met procureur.

Gebruik van procureur

Procureur is een stuk vlees uit de hals van een varken. Hetzelfde stuk uit rund heet de halsonderrib. Procureur bevat geen bot en is een mals, met vet doorregen stuk vlees. Procureurlapjes kunnen op verschillende manieren worden bereid, in verschillende gerechten.

Algemene informatie over

Van een stuk procureur wordt door de slager ook wel schouderkarbonades gesneden. Procureur is een stuk varkensvlees dat minder bekend is dan ander varkensvlees. Vaker gegeten wordt bijvoorbeeld ham, bacon en varkenshaas. Er zijn verschillende manieren om procureur te bereiden. Het is ook een goede vervanger voor rollade, omdat het wat sappiger is door het vet dat er doorheen geregen is.

Varkensvlees wordt in Nederland veel gegeten. Tegenwoordig is het varkensvlees mager en bevat het weinig vet. Het fokken van varkens wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Varkens worden vrij jong geslacht, als ze tussen de 6 en 10 maanden oud zijn. Het vlees ligt uiterlijk drie dagen na de slacht in de winkel. Varkensvlees is te koop in elke supermarkt en bij de slager. Je kunt het vlees na aankoop direct invriezen en dan nog hooguit vier maanden bewaren bij een temperatuur van minimaal – 18 graden Celsius. Raadpleeg bij voorverpakt vlees de houdbaarheidsdatum op het etiket. Vries het vlees alleen in als het vers is. Ingevroren vlees boet wel iets aan kwaliteit in.

Enkele gebruiksvormen van procureur

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met procureur