Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel van boerenkool met bacon en mozzarella recept
Ovenschotel van boerenkool met bacon en mozzarella recept

Ovenschotel van boerenkool met bacon en mozzarella


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de boerenkool 20 minuten in ca. 3 deciliter water en laat de kool uitlekken. Schil de aardappelen kook ze 15 minuten en snijd ze in blokjes of kook ze voorgekookt en in dobbelsteentjes. Snijd de bacon in vierkante stukjes en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uisnippers en bacon 4 minuten. Voeg de aardappelblokjes, boerenkool en tomatenstukjes met sap toe en roer alles goed door elkaar. Vet de ovenschaal in en schep het mengsel erin. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over het gerecht. Strooi er amandelschaafsel erover. Dit kun je van te voren doen, zet de ovenschaal tot gebruik afgedekt in de koelkast. Zet de schaal zonder deksel in de oven en schakel deze in op 175 graden C. Reken op een opwarmtijd van ca. 45 minuten, zodat de kaas smelt en mooi bruin kleurt. Temper de oven tot 150 graden C. als de kaas te snel kleurt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel van boerenkool met bacon en mozzarella recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven