Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde aubergines recept
Gevulde aubergines recept

Gevulde aubergines


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aubergines en snijd de steelaanzet weg. Halveer ze in de lengte en verwijder het vruchtvlees zodat een soort bootje ontstaat met een schildikte van zo'n 1,5 cm. Bestrooi met zout en leg ze omgekeerd in een vergiet. Laat ze een half uur liggen. Hak ondertussen het verwijderde vruchtvlees grof. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en bak hierin de gehakte aubergine. Voeg ui en knoflook toe en fruit ca. 15 minuten zachtjes. Breng op smaak met zout en peper en draai het vuur onder de pan uit. Snijd de tomaat en de mozzarella in plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Spoel de auberginehelften af en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat en vul ze met het gebakken aubergine-uimengsel. Druk licht aan. leg hierop afwisselend de tomaat en mozzarellaplakken Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper. Zet ca. 45 minuten in de oven.

Serveersuggesties

Strooi er voor het serveren wat basilicum over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde aubergines recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven