Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolate frambozen moelleux recept
Chocolate frambozen moelleux recept

Chocolate frambozen moelleux


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Voor de ganachevulling :Smelt de chocolade au bain marie. Plet de frambozen en verzamel het sap. Dit zou je ongeveer 100 gram sap moeten opleveren. Verhit het sap op een licht vuurtje in een steelpannetje en voeg de room toe. Warm op en voeg de gesmolten chocolade toe. Meng het sap en de chocolade door zonder lucht in te kloppen kort te roeren. Giet dit mengsel in het ijsblokkenschaaltje of giet het met een trechter in een ijsblokzakje. Laat opstijven en bevriezen in de diepvries. Vvoor het deeg: Terwijl de ganache-blokjes bevriezen, smelt de chocolade. Meng de boter op kamertemperatuur met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng. Meng er de eieren onder en tenslotte de bloem. Vet de moelleux vormpjes in met wat boter. Vul de moelleux vormpjes nu 1/3 met het deeg. Doe een klein theelepeltje frambozenconfituur in het midden van de moelleux en leg daar een ganache-ijsblokje op. Dek het geheel nu af met de rest van het deeg. Zorg dat het ijsblokje netjes in het centrum ligt. Anders krijg je moelleux-verzakkingen bij het uithalen. Begin met 15 minuutjes in een oven van 175 graden C. Kan 5 of 10 minuutjes meer zijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolate frambozen moelleux recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Chocolate frambozen moelleux heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Lijkt me HEERLIJK!! Heb al eens eerder chocolade moelleux gemaakt, die vond ik al een groot succes. Maar met framboos lijkt me NOG lekkerder. Vraagje: gaat het hier om slagroom Geklopt of ongeklopt? ... Lees reactie
    Esther gaf dit recept op 1 april 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven