Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Indonesische spekkoek recept
Indonesische spekkoek recept

Indonesische spekkoek


Ingrediënten


58

Bereidingswijze


Roer de boter op kamertemperatuur zacht en romig. Klop alle eidooiers samen met alle eiwitten, de suiker en vanillesuiker schuimig. Zeef de bloem boven het eimengsel en roer het er luchtig door. Voeg de zachtgeworden boter toe en klop alles snel door elkaar. Verdeel het beslag over 2 kommen. Meng de kardemompoeder, de kaneelpoeder, de foeliepoeder en de kruidnagelpoeder door 1 deel beslag. Schep 2 sauslepels ongekruid beslag in een met boter ingevette en met bloem bestoven springvorm van 24 cm en laat het over de bodem uitvloeien. Bak dit 10 min. onderin een voorverwarmde oven van 150 graden C. Schep er dan 2 sauslepels gekruidbeslag op en laat dit uitvloeien. Bak dit op dezelfde manier als het andere beslag. Leg na elke 4 gebakken laagjes een stuk bakpapier op en wrijf er met de bolle kant van een lepel over. Verwijder het papier weer. Bestrijk daarna de bovenste laag met een beetje boter. Herhaal dit tot het beslag op is, maar eindig met het gekruide beslag. Serveer in dunne plakjes.

Allergenen Informatie

Voor dit indonesische spekkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Indonesische spekkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 7 recensies

  • Heerlijk deze spekkoek
    Lia Verstijlen gaf dit recept op 1 mei 2017 4 uit 5 sterren
  • Met voorbereiding en elk laagje 10 minuten? Klaar in 25 minuten?
    Kok gaf dit recept op 5 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Deze indonesische spekkoek is echt lekker!
    Madelon gaf dit recept op 26 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Spekkoek is echt lekker!
    Madelon gaf dit recept op 26 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Doņa; De gewenste groene kleur komt van de Pandanpasta. Dat is ook te koop bij de lokale toko.
    Jerry Verboom gaf dit recept op 3 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Voor ik een reactie wou plaatsen heb ik hem 3 keer gemaakt. En hij is alle keren goed gelukt. Top recept Het enige wat ik jammer vindt is dat hij niet de groene kleur krijgt, maar dat is meer voor h... Lees reactie
    Doņa gaf dit recept op 22 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Alle respect voor onze Indiesche oma's die zoveel Indiesche recepten hebben uitgevonden en die hebben meegebracht naar Nederland en andere landen waaronder de Indische spekkoek. Even een misverstand u... Lees reactie
    Eric Mellonius gaf dit recept op 7 februari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven