Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spekkoek recept
Spekkoek recept

Spekkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de boter en de helft van de suiker tot een glanzende massa. Scheid de eieren in dooiers en eiwit. Klop de dooiers schuimig met het restant suiker en klop daarna het eiwit stijf. Roer vervolgens het boter-vanille-suikermengsel luchtig door elkaar met het geklopte eiwit en de schuimig geroerde eierdooiers. Zeef er de bloem en het zout doorheen en schep het met de melk nogmaals goed om en om. Verdeel het beslag over 2 kommen in gelijke delen. Voeg aan een kom de kruiden toe. Dit beslag wordt beige-bruin, het andere blijft lichtgeel. Boter een springvorm van circa 27 centimeter doorsnede goed in. Schep hierin een dun laagje van het lichte beslag. Schuif de vorm op het bovenste rooster onder de grill, die op zijn hoogste stand moet worden ingesteld. Als het beslag gaar is, wat na enkele minuten het geval is, wordt eenzelfde laagje van het bruine beslag op de gare laag aangebracht. Deze handeling herhalen tot al het beslag op is. Nadat 5 a 6 laagjes zijn aangebracht, moet de springvorm op het lagere rooster gezet worden. De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is.

Serveersuggesties

In plaats van een grill kan de spekkoek ook gebakken worden in een oven met aparte onder- en bovenwarmte. Breng de oven op een temperatuur van 125 graden celsius. Zet de springvorm met het eerste dunne laagje in de oven en schakel de onderwarmte uit. Bak verder de koek als in een grill.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit spekkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven