Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spekkoek recept
Spekkoek recept

Spekkoek


Ingrediënten


438

Bereidingswijze


Vanillestokje opensnijden en het merg eruit halen. In een kom de boter met de helft van de suiker en de vanille luchtig kloppen. De eieren scheiden. In een andere kom de dooiers met de rest van de suiker luchtig kloppen. Eiwit stijf op kloppen. Het botermengsel, dooiers en eiwit door elkaar spatelen. De bloem, zout en koffiemelk erdoor spatelen. Het beslag in twee bakken verdelen. Door één de kruiden spatelen. De grill voorverwarmen. Springvorm 20 cm. doorsnee invetten. De bodem bedekken met bakpapier. Laag voor laag het beslag aanbrengen. Steeds laag voor laag gaar maken onder de grill per laag controleren of het gaar is door er een saté stokje in te prikken. Zodra het begint te kleuren, uitkijken dat het niet te droog wordt Als de spekkoek te hoog wordt, rooster van de grill lager plaatsen beginnen in het midden van de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spekkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Spekkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 16 recensies

  • Veel ingrediënten kun je niet in de supermarkt halen en je moet veel geduld hebben, mvg denise
    Denise gaf dit recept op 23 juni 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik ga het recept vanavond maken, ben benieuwd. De citroensap is nodig om je schaal/mixers te ontvetten waarmee je het eiwit opklopt
    Wilco gaf dit recept op 20 maart 2014 5 uit 5 sterren
  • Wat voor boter moet er in, roomboter of margarine?
    Wim gaf dit recept op 5 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik ben de spekkoek nu aan het maken, het lijkt goed te gaan. Ik snap alleen wanneer ik het citroensap moet gebruiken, help?
    Caroline gaf dit recept op 1 maart 2013 4 uit 5 sterren
  • Perfect dit recept. Hier help je ons mee.
    Willum gaf dit recept op 19 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Moet dit recept persé in de grill? Of mag het ook in een hetelucht oven? En hoe lang duurt het ongeveer dat een laag gaar is? Dank je ;)
    Kimberly van Wijk gaf dit recept op 22 mei 2012 5 uit 5 sterren
  • Dit is het orgineel recept niet! Kan best lekker zijn, maar in dit recept komen ingredienten voor die er niet in thuis horen.
    S. Janssen gaf dit recept op 22 maart 2012 5 uit 5 sterren
  • Dit is zooooooo lekker mmmmm
    Fleur gaf dit recept op 29 februari 2012 5 uit 5 sterren
  • Houden jullie de hoeveelheid boter aan uit het recept? Ik las namelijk bij 1 iemand dat het teveel boter is? Bedankt. Groetjes Tamara
    Tamara gaf dit recept op 3 februari 2012 5 uit 5 sterren
  • Dit recept eerst exact nagemaakt, maar het liep over van de boter. Daarna overnieuw gemaakt maar dan met maar 250 gram boter en 8 eieren...prachtig en heerlijk! Kon overigens zelfs met nog minder bote... Lees reactie
    Bo gaf dit recept op 19 januari 2012 2 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven