Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spekkoek uit de magnetron recept
Spekkoek uit de magnetron recept

Spekkoek uit de magnetron


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Roer de boter met de suiker tot een lichte romige massa. Splits de eieren, roer de dooiers één voor één door het botermengsel. Klop de eiwitten stijf, schep ze bij de gedeelten voorzichtig door het boter-dooiermengsel. Zeef de bloem, meng die samen met wat zout door het mengsel. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Eén deel mengen met de vanillesuiker, het andere door de kruiden (kaneel, anijspoeder, kruidnagelpoeder, kardemompoeder en nootmuskaat). Beboter het schaaltje. Stapel de laagjes op elkaar. Hou de gebakken laagjes warm door ze te bedekken met een stuk aluminiumfolie. Begin en eindig met een bruin laagje. Per laagje is de baktijd stand 10, 23 seconden (700W). Gebruik twee dezelfde lepels, één voor het bruine beslag en één voor het witte beslag. Tien laagjes is genoeg. Als je 10 laagjes klaar hebt, moet de hele koek nog eens in hetzelfde schaaltje in de magnetron, stand 10, 1 tot 2 minuten.

Allergenen Informatie

Voor dit spekkoek uit de magnetron recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven