Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tarte Tatin recept
Tarte Tatin recept

Tarte Tatin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verdeel de boter, die op kamer temperatuur moet zijn, in een portie van 100 gram, 30 gram en 200 gram. Roer de portie van 200 gram zacht. De 30 gram kunt u langzaam in een pannetje laten smelten. De 100 gram verdeelt u over de bodem van de taartvorm. Strooi 50 gram suiker over de boter in de vorm. Strooi er wat kaneel over. Schil de appelen en snijd ze in partjes, ca. 16 per appel. Leg ze even op een vel keukenpapier en laat ze iets drogen. Schik de partjes in de vorm. Als alle partjes er laag over laag in de vorm liggen, druk ze dan wat aan en strooi er weer 50 gram suiker over, wat kaneel en tot slot de gesmolten boter. Zet de vorm in een op 240 graden C. voorverwarmde oven en laat de appeltjes met de suiker ca. 20 minuten carameliseren. Als de suiker licht verkleurt is, haalt u de vorm uit de oven. Tijdens die 20 minuten kunt u het deeg voor de bodem maken. Stort de bloem op een werkblad en meng het ei, wat zout en de zacht geroerde boter met de bloem. Houd een beetje bloem apart voor het deeg af te dekken bij het uitrollen. Kneed het deeg soepel en doe er eventueel wat water bij. Rol het deeg uit en leg het deeg op de appelen in de vorm. Plaats de vorm terug in de oven en verlaag de temperatuur naar ca. 210 graden C. Haal na 30 minuten de vorm uit de oven en draai hem om op een taartschaal. Laat iets afkoelen.

Serveersuggesties

Serveer de Tarte Tatin lauwwarm met wat stijfgeslagen slagroom en/of met een bolletje kaneelijs. Het is een geweldig dessert. Als u het helemaal af wilt maken, schenk er dan een koel glas Champagne bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tarte tatin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tarte Tatin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • Hoeveelheden kloppen niet. Te veel boter!
    Cecile gaf dit recept op 5 februari 2012 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven