Russische recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit rusland? Kijk dan bij al onze
Russische recepten.
Ontbijt in Rusland
Het ontbijt in Rusland is vaak erg uitgebreid. De Russen eten onder andere eieren, kaas, havermoutpap, saucijzenbroodjes en roggebrood met boter. Bij het ontbijt drinkt men een kopje koffie of thee.
Avondeten en lunch
De lunch wordt meestal als de belangrijkste maaltijd van de dag gezien. De Russen eten graag gerechten met vlees of vis en aardappelen en groenten. Onder de salades is bietensalade erg populair. Ook een Russische rijstpastei wordt graag gegeten. Het diner is een uitgedunde versie van de lunch. Men eet wat soep, groenten, vlees en aardappels.
Typisch Russische gerechten
De Russische keuken is de afgelopen eeuwen beïnvloed door vele Europese keukens, waaronder de Franse, de Duitse en de Zweedse keuken. Ook de Russisch-orthodoxe kerk heeft veel invloed gehad op de keuken van Rusland. Zij verboden het gebruiken van ingrediënten als melk en vlees. Veel gerechten bestaan daarom voornamelijk uit groenten, vis en paddenstoelen. De Russische keuken wordt gekenmerkt door eenvoud en voedzaamheid. De Russen eten graag pirosjki, gevulde deegkussentjes. Champignons en vlees zijn veelgebruikte vulmiddelen. De deegkussentjes kunnen overgoten worden met een saus van zure room, knoflook en dille. Ook boeuf stroganoff, een typisch Russisch gerecht, wordt graag gegeten. In dit vleesgerecht worden stukjes biefstuk overgoten met een saus van room, champignons, mosterd, tomaat en cajunkruiden. Boeuf stroganoff wordt vaak geserveerd met rijst. Ook borstjsj is een populair gerecht. Borstjsj is een Russische koude soep, gemaakt van kool, bieten en vlees.
Dranken in Rusland
De nationale drank van Rusland is wodka, een sterke drank met een vaak erg hoog alcoholpercentage. Er zijn vele soorten wodka, waaronder wodka met citroensmaak, wodka met kruidnagel en wodka met bosbessen. De meeste Russen stoken de wodka zelf. Een andere populaire Russische drank is kvas, een drank van meel en vruchtensap.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de russische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch russische recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Russische ingrediënten
In de Russische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Haring
Haring wordt veel rauw (al dan niet met een gesnipperd uitje) gegeten. Het blijkt dat in Nederland per regio verschillende smaakvoorkeuren gelden met betrekking tot het consum ... - Roggebrood
Roggebrood is een typisch Oudhollands product. Roggebrood wordt traditioneel gegeten bij erwtensoep. Het smaakt prima met boerenkaas of met spek. Er zijn vele variaties mogeli ... - Zuurkool
Zuurkool wordt in Nederland vooral in de winter gegeten. Traditioneel wordt de zuurkool met aardappel tot een stamppot bereid, al dan niet in combinatie met rookworst en/of sp ...
De 10 laatste Russische recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Rusland op onze site opgesomd.
- Pavlova
Met eiwitten, slagroom en aardbeien uit Rusland
8 porties - 2 uur
Taart en gebak - Shanat - Stroganoff
Met biefstuk, champignons en rode paprika uit Rusland
4 porties - 30 minuten
Vlees - Miss-piggy02 - Krab salade
Met krabsalade, rijst en mais uit Rusland
4 porties - 35 minuten
Salades - Muzhda -
- Wintersalade
Met zuurkool, bietjes en aardappelen uit Rusland
4 porties - 10 minuten
Winter - jofkas - Echte stroganoffsaus
Met champignons, paprika en wodka uit Rusland
4 porties - 20 minuten
Vlees - Marie-Jo - Shaslick
Met varkenslappen, paprika en uien uit Rusland
4 porties - 10 minuten
BBQ - basjie - Vissoep
Met zalm, tomatenpuree en prei uit Rusland
5 porties - 1 uur en 10 minuten
Soepen - Taibahr - Stroganoffsaus
Met paprika, sjalot en knoflook uit Rusland
4 porties - 35 minuten
Sauzen en marinades - sjra - Russische salade met kabeljauwfilet
Met kabeljauw, aardappel en appel uit Rusland
4 porties - 30 minuten
Maaltijdsalades - mika1988 - Pavlova met granaatappel
Met eiwit, granaatappel en slagroom uit Rusland
4 porties - 40 minuten
Nagerechten - lutgerdina
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit rusland!