Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Russische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit rusland? Kijk dan bij al onze Russische recepten.

Ontbijt in Rusland

Het ontbijt in Rusland is vaak erg uitgebreid. De Russen eten onder andere eieren, kaas, havermoutpap, saucijzenbroodjes en roggebrood met boter. Bij het ontbijt drinkt men een kopje koffie of thee.  

Avondeten en lunch

De lunch wordt meestal als de belangrijkste maaltijd van de dag gezien. De Russen eten graag gerechten met vlees of vis en aardappelen en groenten. Onder de salades is bietensalade erg populair. Ook een Russische rijstpastei wordt graag gegeten. Het diner is een uitgedunde versie van de lunch. Men eet wat soep, groenten, vlees en aardappels.  

Typisch Russische gerechten

De Russische keuken is de afgelopen eeuwen beïnvloed door vele Europese keukens, waaronder de Franse, de Duitse en de Zweedse keuken. Ook de Russisch-orthodoxe kerk heeft veel invloed gehad op de keuken van Rusland. Zij verboden het gebruiken van ingrediënten als melk en vlees. Veel gerechten bestaan daarom voornamelijk uit groenten, vis en paddenstoelen. De Russische keuken wordt gekenmerkt door eenvoud en voedzaamheid. De Russen eten graag pirosjki, gevulde deegkussentjes. Champignons en vlees zijn veelgebruikte vulmiddelen. De deegkussentjes kunnen overgoten worden met een saus van zure room, knoflook en dille. Ook boeuf stroganoff, een typisch Russisch gerecht, wordt graag gegeten. In dit vleesgerecht worden stukjes biefstuk overgoten met een saus van room, champignons, mosterd, tomaat en cajunkruiden. Boeuf stroganoff wordt vaak geserveerd met rijst. Ook borstjsj is een populair gerecht. Borstjsj is een Russische koude soep, gemaakt van kool, bieten en vlees.  

Dranken in Rusland

De nationale drank van Rusland is wodka, een sterke drank met een vaak erg hoog alcoholpercentage. Er zijn vele soorten wodka, waaronder wodka met citroensmaak, wodka met kruidnagel en wodka met bosbessen. De meeste Russen stoken de wodka zelf. Een andere populaire Russische drank is kvas, een drank van meel en vruchtensap.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de russische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch russische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Russische ingrediënten

In de Russische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Russische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Rusland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit rusland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven