Eetbaar papier
Hier vertellen wij je alles over Eetbaar papier. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Eetbaar papier.
Gebruik van Eetbaar papier
Eetbaar papier wordt bij sommige koekjes als bodem meegebakken, omdat deze anders aan de bakplaat vast zouden plakken, zoals bij de kokosmakroon. Eetbaar papier wordt echter ook gebruikt om een taart een persoonlijke boodschap mee te geven. Je kunt er nog zoveel meer mee. Je kunt een menukaart op een eetbaar vel papier met eetbare inktstiften maken. Je kunt hele teksten laten afdrukken of een foto. Er zijn vele toepassingen te bedenken. Eetbaar papier is hittebestendig en kan worden meegebakken met brood en gebak. Het eetbaar papier kan op marsepein of fondant geplakt worden met behulp van een beetje water met eiwit. Voor het versieren van een taart dien je de topping (glazuur, slagroom of crème) zo glad mogelijk te strijken. Leg de print een uur voor consumptie op de taart. Hoe gladder de ondergrond, des te mooier is de print.
- 6 maandenHoudbaarheid
- Andere benaming: ouwel papierSoorten
- Decoratie, bakwarenCategorie
- neeIn te vriezen
Algemene informatie over Eetbaar papier
Eetbaar papier wordt voor allerhande doeleinden gebruikt. Het wordt gebruikt als bakpapier (denk aan de kokosmakroon) en voor het bedrukken van foto?s en teksten voor op taarten of bepaalde gadgets (eetbaar ondergoed). Eetbaar papier is daadwerkelijk 100% eetbaar. Bedrukt eetbaar papier is uiteraard alleen eetbaar als daarvoor ook eetbare inkt wordt gebruikt. Het hoofdbestanddeel van eetbaar papier is zetmeel. Eetbaar papier wordt ook ouwel genoemd. Naast aardappelzetmeel bestaat ouwel uit water en plantaardige olie. Ouwel wordt ook gebruikt voor religieuze doeleinden: als hostie (offerbrood).
Je kunt bedrukt eetbaar papier in vellen kopen bij de gespecialiseerde zaak, maar de onbedrukte vellen liggen soms ook bij het snoep in de supermarkt. Ze zijn er in dikke of dunne versies, wit, kleurloos of gekleurd, blanco of bedrukt, gearomatiseerd of smaakloos. Mensen die een overgevoeligheid hebben voor kleur- en smaakstoffen kunnen beter geen eetbaar papier consumeren. Eetbaar papier is glutenvrij omdat het wordt gemaakt van aardappelzetmeel. Bewaar eetbaar papier onder een temperatuur van 20 graden. Zorg ervoor dat er geen vocht bij het papier komt. Wanneer het papier op een droge plaats zonder zonlicht wordt bewaard is het ongeveer zes tot twaalf maanden houdbaar.
Eetbaar papier is niet geschikt om in te vriezen. Als het eetbare papier bedoeld is voor een taart die wel kan worden ingevroren, kun je het best het eetbaar papier droog en donker bewaren en pas na het ontdooien van de taart (een uur voor consumptie) op de taart leggen. Je kunt het eetbaar papier niet meer verplaatsen als het eenmaal op de taart zit.