Fettucini

Hier vertellen wij je alles over Fettucini. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Fettucini.

Gebruik van Fettucini

Fettucini

Fettucini kan net als tagliatelle gebruikt worden. Het is een pasta die met alle denkbare soorten sauzen, groenten of vlees en/of vissoorten bereid kan worden. De platte vorm van de pasta maakt hem erg geschikt voor roomsauzen. De fettucini pasta is niet alleen populair in de Italiaanse keuken: in Noord-Amerika wordt er de traditionele ?Fettucini Alfredo?mee gemaakt. Deze heeft als basis fettucini pasta. De gekookte pasta wordt overgoten met een dikke room, veel Parmezaanse kaas en boter. De smeltende kaas vormt een dikke plakkerige laag om de pasta. Hoewel de bedenker van dit gerecht een Italiaan is, die werkte in een restaurant in Rome, genaamd ?Alfredo alla scrofa?, is het een typisch Amerikaans pastagerecht. In Italië maken ze wel een soortgelijk gerecht van fettucini, maar daar noemen ze het ?Fettuccine al ezeltje e Pana?, wat betekent ?fettucini met boter en room?. In Amerika voegen ze aan de Alfredo nog ingrediënten toe als knoflook, peterselie, garnalen of kip.

  • droog: langere tijd (meer dan een jaar)Houdbaarheid
  • gedroogd of versSoorten
  • PastaCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Fettucini

?Fettucini? is een populaire pastasoort, die oorspronkelijk uit Rome komt. Fettucini wordt in het Italiaans geschreven als ?fettuccine?. De pastasoort lijkt sterk op tagliatelle, ook een Italiaanse pastasoort. Maar de fettucini is een iets dikkere pasta die ze in Rome prefereren boven de tagliatelle. De pasta wordt gemaakt van bloem en eieren. Van het pastadeeg worden, net als bij tagliatelle, lange dunne platte slierten gemaakt. In de Italiaanse keuken wordt vooral met verse fettucini gerechten gemaakt, maar deze pasta wordt ook in gedroogde vorm verkocht. Deze pastasoort wordt vooral veel gebruikt in combinatie met room of roomsauzen.

Fettucini is verkrijgbaar in de supermarkt. Mocht de supermarkt geen fettucini verkopen, dan kan er voor ook voor tagliatelle gekozen worden. Een ander alternatief is de pasta zelf te maken. De ingrediënten bestaan uit bloem, eieren, boter en zout. Maak hier een deeg van en draai het deeg door de pastamachine tot lange dikke slierten. De versgemaakte fettucini kan gedroogd worden op een theedoek of een rekje. Verse fettucini kan worden ingevroren. Fettucini wordt kort gekookt in een grote pan met ruim water waar een scheutje olijfolie aan wordt toegevoegd. Kook hem niet te lang, hij smaakt namelijk het beste als hij beetgaar is, oftewel ?al dente?. In combinatie met de room(saus) wordt een te gare pasta al snel een te plakkerige massa.

Enkele gebruiksvormen van Fettucini

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Fettucini