Fettuccine
Hier vertellen wij je alles over fettuccine. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met fettuccine.
Gebruik van fettuccine
Fettuccine is een pastasoort in de vorm van platte deegslierten. Fettuccine betekent in het Italiaans dan ook letterlijk ‘kleine linten’. De slierten zijn echter breder dan die andere slierten, tagliatelle. In Italië wordt het vaak gegeten met gehaktsaus of kippenragoutsaus. In Amerika is de ‘fettuccine Alfredo’, met een zeer romige saus, heel bekend. Fettuccine is gemaakt van ei en bloem en is zowel vers als gedroogd te koop. Ook zijn de deegslierten verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals bijvoorbeeld spinazie. In dat geval is de pasta groen.
- PastaCategorie
- jaIn te vriezen
Algemene informatie over fettuccine
Fettuccine is een pastasoort in de vorm van platte deegslierten. Fettuccine betekent in het Italiaans dan ook letterlijk ‘kleine linten’. De slierten zijn echter breder dan die andere slierten, tagliatelle. In Italië wordt het vaak gegeten met gehaktsaus of kippenragoutsaus. In Amerika is de ‘fettuccine Alfredo’, met een zeer romige saus, heel bekend. Fettuccine is gemaakt van ei en bloem en is zowel vers als gedroogd te koop. Ook zijn de deegslierten verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals bijvoorbeeld spinazie. In dat geval is de pasta groen.
Enkele gebruiksvormen van fettuccine
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.Onze laatste recepten met fettuccine
-
Recept
Fettuccine met oesters, garnalen en rucola410m
-
Recept
Fettuccine met gerookte zalm430m
-
Recept
Vogelnestjes met fettuccine430m
-
Recept
Romige fettuccine met knoflook en garnalen445m