Tortellini

Hier vertellen wij je alles over Tortellini. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Tortellini.

Gebruik van Tortellini

Tortellini

Met tortellini zet je snel een makkelijke Italiaanse maaltijd op tafel. Gevulde tortellini is overgoten met een tomatensaus al een complete maaltijd. Er zijn veel variaties met tortellini mogelijk. De pasta smaakt heerlijk met allerhande roomsauzen, kaassauzen en sauzen op basis van tomaten. Tortellini combineert goed met spinazie of champignons en (uitgebakken) spekjes. De kooktijd van de pasta is afhankelijk van de dikte. Raadpleeg daarom de informatie op de verpakking. Verse tortellini is over het algemeen al binnen een paar minuten klaar. Kook verse tortellini niet te lang, want dan wordt de pasta papperig. Tortellini behoort beetgaar te worden opgediend.

  • Verschillend, zie informatie op de verpakkingHoudbaarheid
  • Er zijn veel variaties: gewone tot gekleurde tortellini, groene tortellini, en de vullingen kunnen vari√ęren in kaassoorten, gehakt of vleesvulling, en er is glutenvrije tortelliniSoorten
  • PastaCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Tortellini

Tortellini is de naam voor een Italiaanse pastasoort. Over het algemeen betreft het pasta in ronde vormen (ringen), die gevuld zijn met kaas of gehakt, maar ze kunnen ook leeg zijn. Bepaalde gerechten die van pasta worden gemaakt, noemt men ook tortellini. Zoals vele soorten pasta, vindt tortellini ook haar oorsprong in ItaliŽ. Italianen zijn de grootste pasta-eters van de wereld. Gemiddeld eten zij ongeveer 28 kilo pasta per jaar. Tortellini wordt al heel lang gemaakt. De Romeinen aten al pastagerechten. Documentatiemateriaal in het Nationaal Pasta Museum in Rome toont zelfs aan dat pasta al 5000 jaar voor Christus zou zijn gegeten. Er is een middeleeuws verhaal van Tasso. Deze heeft geschreven dat een herbergier tortellini uitvond en daarbij geÔnspireerd werd door de navel van de godin Venus. De herbergier bespiedde de godin door het sleutelgat. Hij kon alleen haar blote navel zien. Zo creŽerde hij de tortellini als culinair eerbetoon aan de meest perfecte navel die ooit heeft bestaan.

Tortellini is in veel soorten verkrijgbaar in de supermarkt. De gedroogde tortellini wordt in plastic zakjes aangeboden. Deze is vaak langere tijd houdbaar. Het is een makkelijk en snel te bereiden product. De gedroogde tortellini bewaar je het beste in een droge omgeving. Hou ze in de gesloten verpakking, of doe ze in een goed afsluitbare bus. Lekkerder is natuurlijk verse tortellini. In de koelvakken van de supermarkt vind je tegenwoordig ook verse tortellini. Deze is echter beperkt houdbaar. Er bestaat ook een glutenvrije tortellini. Deze is gemaakt van glutenvrij eierdeeg.

Pasta is geen dikmaker. Het zijn niet de koolhydraten, maar de rijke sauzen die de pasta van veel calorieŽn voorziet. Pasta schijnt goed te werken tegen een kater. Je moet de pasta dan wel consumeren voor het slapen gaan, op de avond dat je teveel van de wijn genoten hebt.

Enkele gebruiksvormen van Tortellini

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Tortellini