Macaroni

Hier vertellen wij je alles over Macaroni. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Macaroni.

Gebruik van Macaroni

Macaroni

Macaroni moet gekookt worden voordat u de pasta kunt eten. Zet een pan met ruim water op, eventueel met een snufje zout. U kunt ook een lepel olie toevoegen, zodat de macaroni minder neiging heeft aan elkaar vast te kleven. Zodra het water kookt, voegt u de macaroni toe. Blijf af en toe roeren tot het weer aan de kook raakt. De macaroni kan nu gaar pruttelen. De kooktijd staat op de verpakking vermeld. In plaats van water kunt u macaroni ook in bouillon koken. Wanneer u de macaroni als basis ingrediŽnt gebruikt, of als basis in een koude salade, kunt u ze eerst onder koud water in een vergiet afspoelen om ze goed los van elkaar te krijgen. Is de macaroni een bijgerecht, dan kunt u dat beter niet doen, omdat de macaroni dan koud is. U kunt dan een klontje boter toevoegen of een beetje olijfolie. Macaroni is een perfecte basis voor vlees-, groente-, en vissauzen. U kunt er ook prima (maaltijd)salades mee maken. U kunt macaroni vervangen door allerhande andere pastasoorten.

  • gedroogd langere tijd: > 1 jaarHoudbaarheid
  • gewone en biologische macaroniSoorten
  • PastaCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Macaroni

Macaroni is een pastasoort. De pasta wordt gemaakt van tarwemeelgries en water. Macaroni bevat geen eieren! Macaroni wordt ook wel eens elleboogjes(macaroni) genoemd, vanwege haar vorm. De vormpjes ontstaan door het deegwaar door een matrijs te persen, waarna de deegsliertjes door middel van een scheefgeplaatste ring worden afgeremd.

Pasta is een typisch Italiaans gerecht. Toch kent men de macaroni in de vorm van elleboogjes zoals zij veel in Nederland worden gebruikt, in ItaliŽ niet. Zij noemen een korte pasta soort ?maccheroni?, maar die lijkt niet op de elleboogjes, maar op ?penne?, een soort korte langwerpige pijpjes pasta. Macaroni is een verbasterd woord van het Italiaanse ?maccherone? en de meervoudsvorm daarvan ?maccheroni?. De oorsprong van het woord is onderzocht. Sommige wetenschappers menen dat het verband houdt met het Griekse ?makaria?, een soort gerst bouillon. Andere onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat het woord afkomstig is van het Italiaanse ?ammaccare?. Dat betekent: ?om blauwe plekken van geliefden?, wat moet verwijzen naar het malen van de tarwe om de pasta van te maken.

Macaroni is niet typisch Nederlands, het is meer een commerciŽle versie van pasta. Het wordt wereldwijd gebruikt. De oerbekende macaroni met kaas is eigenlijk een gerecht wat is ontstaan in de Verenigde Staten en Engeland, die de macaroni verwerkten in een schotel, staande uit macaroni en Cheddarkaas. Dit wordt nog steeds aangeduid als ?macaroni-cheese?, of ?mac?n?cheese?.

Macaroni wordt verkocht in gedroogde vorm: gedroogd deegwaar als het ware. U koopt het in iedere supermarkt, meestal in een kartonnen doos of plastic zak. Het is langere tijd houdbaar als u het bewaard op een droge, liefst donkere, plaats. U kunt het wel een jaar (en soms langer) bewaren.

Enkele gebruiksvormen van Macaroni

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Macaroni