Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpot met 3 soorten tomaten recept
Stoofpot met 3 soorten tomaten recept

Stoofpot met 3 soorten tomaten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een stoofpan en laat het vlees rondom kleuren. Schep het vlees uit de pan en bestrooi het met vleeskruiden. Laat de ui, knoflook en de salie omscheppend glazig fruiten. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en laat goed roerend kort meebakken. Voeg de wijn toe, breng roerend aan de kook en laat kort koken. Voeg de fond toe, breng weer aan de kook, roer goed en schep het vlees met het uitgelopen vocht door de saus. Laat het vlees 2 uur stoven. Halveer intussen de cherrytomaatjes en snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in reepjes. Trek de basilicumblaadjes in reepjes. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de beide soorten tomaten en de helft van de basilicum door het vlees. Breng zonodig het stoofpotje nog op smaak met zout en peper en een snufje suiker. Bestrooi met de resterende basilicum. Lekker met rijst of pasta.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpot met 3 soorten tomaten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven