Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spekkoek recept
Spekkoek recept

Spekkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Scheid de eieren in dooiers en wit. Breek elk ei boven een aparte schaal en schenk het wit vervolgens bij de andere eiwitten. Mocht de dooier kapot gaan dan kunt u het hele ei bij de dooiers schenken. Eiwit waar ook maar een spoortje eigeel in zit word namelijk niet goed stijf! Klop de eidooiers met de suiker tot een zachtgeel, romig en luchtig mengsel. Klop de boter met de mixer minstens 15 minuten zodat deze luchtig en heel dik vloeibaar word. Neem een grote, brandschone kom. Klop de eiwitten in de kom met een snufje zout heel stijf. Gebruik een heel grote kom want het beslag krijgt uiteindelijk heel veel volume. Spatel de boter, eiwitten en bloem in delen luchtig door het eidooier-suiker mengsel. Schep iets meer dan 1/3 deel van het beslag in een tweede kom en schep alle kruiden erdoor, roer het zo luchtig mogelijk door. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet de bodem van de springvorm in en zet deze in het midden van de oven voor ca. 2 minuten. Neem de springvorm uit de oven en schep er een dun laagje wit beslag in. De bodem moet dun bedekt zijn met het beslag zonder kruiden. Bak de laag in het midden van de oven in 6 minuten gaar. Haal de springvorm uit de oven en doe er op dezelfde manier een bruine laag over en bak weer 6 minuten. Blijf dit herhalen tot het beslag op is. Na 6 lagen zet u uw ondertemperatuur in de oven terug naar ca. 75 graden C. Kan dit niet zet dan de braadslede onderin om de temperatuur onderin wat te temperen. Af laten koelen en in plakjes snijden. Voor onze kinderen is het omgedoopt tot "oudhollandse sprinkhanenkoek" omdat het uit een springvorm komt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spekkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Spekkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Heb het recept wat aangepast,omdat ik niet hou van hele vette cake. Maar erg lekker, hij wordt mooi hoog, dat is leuk. Tip: door het kruidenmengsel nog een paar thee lepels cacao en hij wordt nog mooi... Lees reactie
    Roelien gaf dit recept op 11 februari 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven