Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Poolse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit polen? Kijk dan bij al onze Poolse recepten.

Ontbijt in Polen

Het ontbijt in Polen vindt tussen 6.00 en 8.00 plaats. Een typisch Pools ontbijt bestaat uit brood, eieren, ham en kaas. Tijdens het ontbijt wordt koude of warme melk, thee, koffie of chocolademelk gedronken.  

Avondeten en lunch

Naast het ontbijt hebben de Polen nog drie belangrijke maaltijden. Rond het middaguur wordt de lunch genuttigd: een lichte maaltijd met een broodje, soep, vleeswaren en gebakken eieren. Tussen 16.00 en 18.00 vindt de belangrijkste maaltijd van de dag plaats: het diner. Het diner bestaat uit een vleesgerecht, soep, gekookte groenten of salade, aardappelen en deegwaar. Het diner wordt afgesloten met een cake of drankje. Tussen 20.00 en 21.00 vindt de laatste maaltijd plaats, welke bestaat uit een koud of warm hoofdgerecht, ingemaakte groenten en een toetje. Bij deze laatste maaltijd wordt hete thee met citroen of warme chocolademelk gedronken.  

Typisch Poolse gerechten

In de Poolse keuken tref je een mix van de Oost-Europese, Duitse, Russische, Turkse en Italiaanse keuken aan. Typisch Poolse gerechten bevatten veel vlees, groenten en specerijen. Veel Poolse maaltijden starten met een soep, waarvan de borsjt (bietensoep) de meest bekende is. Ook kaszanka is een populair Pools gerecht. Kaszanka, soms ook wel kiszka genoemd, is een traditionele Poolse bloedworst welke gemaakt wordt van een mengsel van varkensbloed, slachtafval en boekweit. Bigos is een hartige stoofpot, gemaakt van vlees, witte kool en zuurkool. Het gerecht wordt geserveerd met roggebrood en aardappelen. Een populair toetje is Makowiec, een cake die traditioneel gebakken wordt met Kerstmis en Pasen. De cake wordt gevuld met onder andere rozijnen, sinaasappelschil, noten en klaprooszaad. De cake wordt bedekt met een glazuurlaagje.  

Dranken in Polen

Populaire dranken in Polen zijn onder meer water, melk en karnemelk. Onder de alcoholische dranken zijn vooral wodka en bier zeer geliefd.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de poolse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch poolse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Poolse ingrediënten

In de Poolse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Poolse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Polen op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit polen!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven