Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

 • Macaroni 2.0
  Tagliatelle, tortellini, ravioli, penne, farfalle, fusilli, gnocchi... er is een enorme keur aan pasta in de supermarkt. Zoveel, dat ik soms echt even niet meer weet welke ik nu weer moet kiezen. Vroeger was dat wel anders. Oma vertelt.
  Lees meer
 • De fruitgerecht top 3
  Ik hou van het traditionele patroon. 's Ochtends een licht ontbijtje met zoet beleg om rustig wakker te worden, 's Middags bijvoorbeeld een tosti of een boterham met rauwe ham en één met hagelslag en dan 's avonds een stevig maal met een lekker stuk vlees of vis en veel groente, op smaak gebracht met lekkere kruiden. Maar wat ik ontdekt heb: een maaltijd met fruit erdoorheen is ook best te pruimen. Hierbij daarom mijn persoonlijke fruitgerecht top 3.
  Lees meer
 • De reuzenomelet van Mère Poulard
  Geïnspireerd door de culinaire hoogstandjes die ik afgelopen week in Frankrijk voorbij heb zien komen, besloot ik mij deze zondag te wagen aan een lokale specialiteit. Niet de van varkensdarm, -maag en hart gefabriceerde andouilles (worstjes), maar de omelet van 'Mère Poulard' leek mij wel een smakelijke uitdaging.
  Lees meer
 • Beleg onderweg
  Hoe verder je gaat, des te langer is de weg terug, staat er op een muur geschilderd bij Utrecht centraal. Een waarheid als een koe. En nu wil het toeval dat ik even 800 kilometer ga rijden voor mijn mini-vakantie. (Wat natuurlijk helemaal geen toeval is, want ik heb alles op minitieuze wijze uitgestippeld.) Ik ga op vakantie en neem mee: eten voor onderweg.
  Lees meer
 • Cheesy does it
  Vorige week een heerlijke portie gesmolten kaas gegeten met brood en groenten en ik voel me nu nóg een tientonner. Het is altijd hetzelfde liedje. In mijn dromen bestaat het, maar in het echt kan ik wachten tot ik een ons weeg: een light kaasfondue.
  Lees meer
 • Sesam, open u
  Goed, als je iets koopt in de supermarkt en de verpakking is al open voordat je de kassa bent gepasseerd (vanzelf dus, niet door ongeduldige kinderen of een plotseling opkomende vreetbui), dan is er iets mis. Maar aan de andere kant is het ook uiterst frustrerend als je het een en ander moet bewerken met kniptang, hamer of beitel voordat je de inhoud te zien krijgt. En daar zijn helaas genoeg voorbeelden van.
  Lees meer
 • Muizenstrontjes
  Ik wil graag geloven dat ik een spontaan, avontuurlijk en onvoorspelbaar persoon ben die altijd in is voor iets nieuws, maar stiekem ben ik een enorm gewoontedier. Zo eet ik al mijn hele leven 's ochtends twee boterhammen met chocolade.
  Lees meer
 • Chicken in da hood
  In reclames worden producten vaak te rooskleurig voorgesteld, maar in sommige gevallen ben ik het er best wel mee eens. Bijvoorbeeld als het gaat om de - hoogst irritante - kipcampagne. Ik moet toegeven: eigenlijk is kip gewoon het meest veelzijdige stukje vlees. (Kip!)
  Lees meer
 • Ennnn... stampen maar!
  Is het strooigoed van de Sint nog even verboden terrein voor mij, dat betekent niet dat er geen andere winterse kost mag worden gegeten. Zeker als de regen langs de pas gezeemde ramen naar beneden sijpelt en ik aan mijn tweede paraplu in één week begin. Daarom heb ik alweer de eerste dampende pan met stamppot van dit herfstseizoen op tafel getoverd.
  Lees meer
 • Strooien in de zomer
  Begin oktober. Buiten is het 25 graden, officieel een zomerse dag. Een dagje strand, park of op het water doet heel Nederland de slechte zomer weer even vergeten. In de supermarkten is het echter al volop winter. Niet alleen omdat de koeling steeds hoger lijkt te staan (heb al menigeen over afgevroren tenen gehoord in geval van slipperweer!), maar omdat de winterkost alweer volop aanwezig is in de vorm van rookworsten, andijvie en natuurlijk strooigoed.
  Lees meerInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven