Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

  • Biologisch, maar niet gezonder
    Biologisch voedsel is goed. Goed voor de dieren, goed voor het milieu, en dus goed voor ons. Maar het is niet gezonder dan 'normaal' voedsel: de kans op ziekten wordt niet kleiner als je biologisch eet. En da's toch wel een beetje jammer. Want doordat het allemaal zo verantwoord is, is het een stuk duurder. En dat is niet goed voor onze portemonnee.
    Lees meer
  • Weg met de kookplaat
    Ik heb het een tijdje geprobeerd, koken op elektriciteit. En het is helemaal niet zo verschrikkelijk als ik altijd dacht. Nee, het valt eigenlijk reuze mee. Je moet alleen wel zorgen dat het pastawater niet overkookt. En dat je goede pannen hebt. En er moet geen stroomstoring zijn. Kortom: doe mij maar gas.
    Lees meer
  • Herfstassortiment
    Terwijl wij nog denken aan pastasalades, barbecueën en aardbeien met slagroom, stroomt het strooigoed alweer stiekem de winkels binnen. Nou ja, stiekem... ze halen nog net niet sinterklaas van het strand in Spanje voor wat reclame.
    Lees meer
  • Give me s'more!
    We zijn al die worsten, steaks en gegrilde paprika van de barbecue inmiddels wel een beetje zat. Niet dat de grill nu elke zomeravond aangaat, maar toch: we willen wel eens iets anders. En met nog slechts een paar echt zomerse dagen voor de boeg, en kortere en bovendien voelbaar koudere avonden, is het juist wel lekker om je aan iets te kunnen opwarmen. Aan geroosterde marshmallows bij uitstek.
    Lees meer
  • Hopen op een parel
    Oesters zijn niet bepaald mijn 'cup of tea'. Ze zijn glibberig, leven over het algemeen nog als ze je maag in glijden en smaken vooral naar zeewater. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar zelfs met knoflookboter of gegratineerd met kruiden loop ik er niet echt warm voor. En toch ga ik het maar weer eens proberen, want het idee van een parelvondst staat mij wel aan.
    Lees meer
  • Rode salade
    Vast, muurvast zat ik de laatste tijd in mijn saladeritme. Verder dan tomaat, sla en komkommer afgewisseld met verschillende dressings (dat dan weer wel) kwam ik gewoon niet. En als ik dan naar afwijkende recepten zocht, moest ik daar zeer onconventionele ingrediënten voor kopen die ik toch nooit meer zou gebruiken. Dat was totdat ik de bietensalade ontdekte.
    Lees meer
  • De soep wordt duur gegeten
    Vrijwel niets uit een potje kan zelfgemaakte gerechten overtreffen. Pastasaus is het lekkerste als je het zelf samenstelt, guacamole hoort uit een avocadoschil te komen en kippensoep smaakt het best met huisgemaakte bouillon en een hele kip. Helaas hangt daar wel een behoorlijk prijskaartje aan.
    Lees meer
  • Het zal me jeuken
    M'n halve leven heb ik al een steenvruchtallergie, en daar word ik af en toe behoorlijk gestoord van. Geen appels, peren, pruimen, kersen of perziken. Zelfs niet een beetje. Ja, alleen als ze in jam zitten of in een taart, maar dat is toch anders dan een lekker stuk vers fruit uit het vuistje. Dus ik ben laatst weer heel voorzichtig begonnen met proeven. Met wisselend succes.
    Lees meer
  • Choco-addicts
    'Ahh... toe... please?' Twee smekende ogen kijken afwisselend van mij naar een pak chocolademelk in de schappen. 'Okee, maar dat was het dan voor de rest van de week,' zeg ik streng, wetende dat het toch niet zal standhouden. Ondanks ons relatief zuivelvrije dieet lijden we namelijk aan een ernstige chocolademelkverslaving.
    Lees meer
  • Groente-achterstand
    Ik inspecteer de droge pannen in het afdruiprek. Die staan er inmiddels al een dag of vier. Dat betekent dat we al zolang niet echt meer hebben gekookt, hoewel de boodschappen voor een gezonde Hollandse maaltijd nog steeds in de koelkast liggen te wachten. Ach ja, hoezeer we ook ons best doen - er zijn van die weken waarbij normaal koken er gewoon even bij inschiet.
    Lees meer



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven