Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

 • Gezond frituren
  Ze zijn naar mijn gevoel een beetje uitgestorven, maar frituurpannen zijn best handig om in huis te hebben voor als je eens lekker wil snacken zonder de deur uit te hoeven. En als je het niet al te vaak doet en met de juiste olie, hoeft het ook helemaal niet zo ongezond te zijn.
  Lees meer
 • Zoete gluiperds
  'Te veel' van iets eten is nooit goed, maar in het geval van suiker al helemaal niet. Slecht voor de tanden, slecht voor de lijn, slecht voor je energiehuishouding. Kortom,je kunt de inname van suiker maar beter tot een minimum beperken. Het lastige is alleen dat het vrijwel overal in voorkomt.
  Lees meer
 • Geef mij je hart
  Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.
  Lees meer
 • Weg met mes en vork
  Het scheelde in ieder geval in de afwas, voor het Ethiopisch restaurant waar ik laatst uit eten was. We aten namelijk lekker met onze handen. En dan ook nog eens met z'n allen van één groot bord. Heel authentiek en ontspannen. En inderdaad, we hadden niet eens bestek nodig.
  Lees meer
 • Een jaar in de bonen
  Sla ze maar alvast in, die doperwten, bruine bonen, witte bonen in tomatensaus en spliterwten. Het is namelijk het jaar van de peulen, zoals uitgeroepen door de VN. Volgens deze organisatie zouden we met z'n allen echt wat meer bonen moeten eten, omdat het niet alleen lekker en gezond is, maar ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu omdat het goede vleesvervangers zijn met een hoge dosis eiwitten.
  Lees meer
 • Zoete ontbijtgranen
  Ik ben een muesli-girl. Voor een snel, gemakkelijk en bovenal gezond ontbijt grijp ik namelijk graag naar gemengde ontbijtgranen met yoghurt of (amandel)melk. Andere cereals zijn niet aan mij besteed. Ze zijn lekker, maar vullen nauwelijks en bevatten een duizelingwekkende hoeveelheid suiker. Overigens is dat ook een punt van aandacht bij muesli.
  Lees meer
 • Nieuwjaarswensen
  Zo, we hebben de oliebollentsunami weer overleefd, dus is het tijd voor goede voornemens. En hoewel het doel duidelijker is als je zegt 'vijf kilo afvallen' (maak er maar zeven van, zo na de kerst), is het makkelijker te bewerkstelligen als je het stelt als 'maximaal eenmaal per week chips', 'salade in plaats van patat' of 'alleen taart buiten de deur'. Dan zijn we sowieso gezonder bezig en is afvallen een leuke bijkomstigheid.
  Lees meer
 • Knallend het jaar uit
  De oliebollen en appelflappen worden voorbereid, de bitterballen liggen in de vriezer en het kaasplankje is weer van zolder: we zijn bijna klaar voor een gezellige oudejaarsavond. Maar wat te drinken? Uit ervaring weten we namelijk allemaal wel dat de champagne uit het kerstpakket niet echt de beste manier is om het nieuwe jaar mee te beginnen.
  Lees meer
 • Wilde kerstdagen
  Het is deze kerst niet 'kun je even een sateetje in mijn gourmetpannetje leggen', maar 'een stukje hert, alsjeblieft'. Voor een prikkie liggen de wildgourmetschotels te koop bij de supermarkt, deze winter. Lekker eens iets anders, maar je moet er wel van houden.
  Lees meer
 • Kerstkoelkaststress
  Help! Mijn koelkast is te klein voor kerst. Met nog slechts ruim een week te gaan, slaat de kerststress nu al toe. Het diner dat ik in gedachten heb voor mijn gasten vergt namelijk nogal wat voorbereiding en heeft een lange lijst ingrediënten. Ik zie de bui al hangen: dat wordt lastminuteshoppen en hopen op een koufront zodat ik wat spullen op het balkon kan bewaren.
  Lees meerInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven