Rosé
Hier vertellen wij je alles over Rosé. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Rosé.
Gebruik van Rosé
Rosé is een frisse wijnsoort. Hij past bij vele bereidingen. Licht droge rosé is een wijnsoort die eigenlijk overal bij past. Licht droge rosé zoals de Sauvignon past uitstekend bij Indonesische en Oosterse gerechten. De wijn past goed bij salades, ook de aardappelsalade. Daarom zult u met een licht droge rosé een uitstekende wijn schenken bij een picknick. Ovengerechten en roerbakschotels zijn ook prima gerechten bij de licht droge rosé. Rundvlees- en kipgerechten zullen een krachtigere wijn waarderen, zoals de droge rosé. Bijvoorbeeld een Buzet. Dan is er nog de half zoete rosé (bijvoorbeeld Zinfandel) die een perfectie begeleider is van pittige gerechten. De mousserende, frisse en zoet fruitige Canei is een goede afsluiter en past prima bij een (fruit) dessert.
- Er zijn veel soorten, afhankelijk van de streek en de smaak die varieert van droog, halfdroog zoet en halfzoet Soorten
- Alcoholische drankenCategorie
- neeIn te vriezen
Algemene informatie over Rosé
Er is witte en rode wijn. Daarnaast is er de rosé. De wijn wordt rosé genoemd, vanwege de kleur. Toch hoeft rosé niet uitgesproken roze van kleur te zijn. Afhankelijk van de kleur van de gebruikte druiven en de techniek die is gebruikt bij het maken van de wijn, kan de wijn bleek oranje zijn tot een paarse variant. Rosé is een erg populair wijntje in de zomer. Hij wordt koel gedronken.
Rosé wordt hoofdzakelijk gemaakt van blauwe druiven. Uitzondering is de rosé champagne. Deze wordt gemaakt door rode en witte wijnen te mengen. Dat is in alle wijnlanden verboden, behalve dus voor de rosé champagne. De roze kleur van rosé wordt verkregen door de schillen van de rode wijn minder lang in het sap te laten zitten. De wijnmaker let op de verkregen tint en haalt op tijd de schillen uit het geperste sap. Sommige wijnmakers weken de druiven niet vooraf, maar laten de schillen mee gisten. Het sap krijgt dan tijdens de vergisting een roze kleur. Hoe langer de schillen in het sap blijven, hoe krachtiger de kleur en de smaak van de rosé zal worden. De smaken van rosé variëren van droog tot halfdroog naar vrij zoet. Rosé heeft meestal een kleine dosis koolzuurgas, maar er zijn ook uitgesproken mousserende rosé wijnen.
Sommige supermarkten hebben een uitgebreid assortiment rosé wijnen. Voor een uitgebreide keuze kunt u naar een wijnhandelaar. U kunt zich bij een wijnhandelaar uitvoerig laten adviseren over smaak en kwaliteit en keuze bij bepaalde gerechten en het eventueel meerdere jaren bewaren. De prijs van wijnen kan enorm variëren. Duurdere wijnsoorten hoeven niet de lekkerste wijnen te zijn. Dat is een kwestie van persoonlijke smaak.
Wijnen bevatten een alcoholpercentage. Het alcoholpercentage kan per wijnsoort verschillen. Raadpleegt u hiervoor de informatie op het etiket. U kunt er beter niet teveel van drinken. Daar kunt u erg ziek van worden. Drink daarom maar beter met mate.
Enkele gebruiksvormen van Rosé
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.Onze laatste recepten met Rosé
-
Recept
Rose garnalen met grapefruit410m
-
Recept
Sangria van rosé en kersenlikeur410m
-
Recept
Draadjesvlees in rose bier43u10m
-
Recept
Garnalenamuse in een glaasje410m
-
Recept
Vruchtenbowl met rosé420m
-
Recept
Marie Rose-saus415m