Fruit
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie fruit daarbij kunt u denken aan producten als appeldiksap, blauwe bessen, cranberries. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Appeldiksap
Appel diksap kan aangelengd worden met water en gedronken worden als appelsap. Vooral de appel diksap is om de neutrale smaal geschikt als suikervervanger in recepten. Het kan in v… - Blauwe bessen
Blauwe bessen kunt u zo puur eten. Wanneer u ze zonder toevoeging van suiker eet, zijn ze zoals hierboven blijkt, zeer gezond voor u. U kunt ze ook in een (vruchten)salade verwerke… - Cranberries
De smaak van cranberry is zuur en wrang. Ze moeten om ze lekker te maken eerst met suiker gekookt worden. Laat bij het koken de deksel op de pan, anders knappen de bessen open. Voo… - Druiven
Haal druiven een uur voor gebruik uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Spoel ze voorzichtig af onder de kraan. Spoel alleen de druiven af die u onmiddellijk wi… - Guave
De guave kan puur worden gegeten. De schil eet men niet. De dikke laag vruchtvlees heeft binnenin een geleiachtige massa met eetbare pitjes daar in. De exacte samenstelling hangt a… - Kersen
Zoete kersen zijn heerlijk puur natuur. Spoel ze voorzichtig af en haal daarna pas de steeltjes er af. Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Zoete kersen zijn heerlijk in desser… - Krenten
Krenten worden verwerkt in deeggerechten, zoals krentenbollen en andere broodsoorten, oliebollen, gerechten en vaak in gebak. De krenten worden met het deeg gemixt. Ze zijn ook lek… - Kriek
Zure kersen zijn in tegenstelling tot zoete kersen niet erg lekker om zo te eten. Ze worden dan ook meestal verwerkt tot jam of compote of in gebak en andere verwerkingen. In Ameri… - Mango
Rijpe mango’s smaken heerlijk puur natuur. De schil van de mango is niet eetbaar. Ze vormen een exotisch ingrediënt in fruitsalades. Mango past goed bij fruitsoorten zoa… - Meloen
Meloenen zijn heerlijk puur natuur. U snijdt de meloen doormidden en verwijder de pitjes met behulp van een lepel. Schil de meloen met behulp van een scherp mes en verdeel het vruc… - Rozenbottels
Haal de steeltjes en de kelkblaadjes van de rozenbottels. De zaadjes haal je voor culinaire doeleinden er maar liever uit. Ze smaken erg bitter. Er zijn verschillende manieren en r… - Rozijnen
Rozijnen kunnen gebruikt worden voor een groot aantal recepten. Die rozijnen geven aan veel gerechten en desserts een extra beetje smaak, geur en kleur. Je kunt ze ook zo eten. Kin… - Stervrucht
Stervrucht heeft een licht zoete, fris zure smaak, vergelijkbaar met papaja, sinaasappel en grapefruit. Stervrucht kan met schil worden gegeten. Je kunt hem zo uit de hand eten. Wa… - Vijgen
Vijgen kunnen rauw eventueel met, maar voor de meesten liever zonder schil worden gegeten en zowel koud als warm. De schil is namelijk wat leerachtig, maar kan makkelijk worden ver… - Vlierbessen
Vlierbessen moeten eerst gekookt worden. Rauw kun je ze niet eten of in een gerecht verwerken. Ze zijn rauw zelfs een beetje giftig. Mensen en dieren kunnen er diarree van krijgen… - Watermeloen
Watermeloen is een dorstlesser bij uitstek. U kunt hem zo uit de hand eten, of verwerken in een fruitsalade. Hij is het lekkerst als u hem direct uit de koelkast eet. Voor het scho…