Kriek
Hier vertellen wij je alles over Kriek. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Kriek.
Gebruik van Kriek
Zure kersen zijn in tegenstelling tot zoete kersen niet erg lekker om zo te eten. Ze worden dan ook meestal verwerkt tot jam of compote of in gebak en andere verwerkingen. In Amerika worden ze het meest gebruikt. Ze worden vooral industrieel verwerkt tot kersentaart (cherry pie). Ook de jam van zure kersen is er erg populair. De zure kers is zeer geschikt om in te maken (in de weckpot). Voor het maken van jam, gebak of compote, moet je de kersen wel eerst ontpitten. Dat lukt met een scherp mesje, maar er zijn ook speciale apparaatjes die de klus eenvoudiger maken. In de traditionele Franse clafoutis (kersentaart) laten ze de pitten er trouwens gewoon in zitten (maar het hoeft niet).
- Prunus cerasusLatijnse naam
- Vers: 1 tot 2 dagen koelkast, pot: zie etiket voor houdbaarheidsdatumHoudbaarheid
- verschillende rassenSoorten
- FruitCategorie
- jaIn te vriezen
Algemene informatie over Kriek
Zure kersen zijn in tegenstelling tot zoete kersen niet erg lekker om zo te eten. Ze worden dan ook meestal verwerkt tot jam of compote of in gebak en andere verwerkingen. In Amerika worden ze het meest gebruikt. Ze worden vooral industrieel verwerkt tot kersentaart (cherry pie). Ook de jam van zure kersen is er erg populair. De zure kers is zeer geschikt om in te maken (in de weckpot). Voor het maken van jam, gebak of compote, moet je de kersen wel eerst ontpitten. Dat lukt met een scherp mesje, maar er zijn ook speciale apparaatjes die de klus eenvoudiger maken. In de traditionele Franse clafoutis (kersentaart) laten ze de pitten er trouwens gewoon in zitten (maar het hoeft niet).
Enkele gebruiksvormen van Kriek
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.Onze laatste recepten met Kriek
-
Recept
Lamsvlees met kriek41u10m
-
Recept
Konijn met kriek41u20m