Schaaldieren
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie schaaldieren daarbij kunt u denken aan producten als gamba, garnalen, kokkels. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Gamba
Gamba’s kunnen zowel koud als warm worden gegeten. Ze zijn goed geschikt om te koken, te grillen, bakken, roerbakken, frituren of voor bereiding op de barbecue. Rauwe gamba's zij… - Garnalen
Voor het pellen van de garnalen neemt men de kop tussen duim en wijsvinger en men pakt met de andere hand de staart. Knijp licht in de kop en trek tegelijkertijd aan de staart. Hie… - Kokkels
Kokkels moeten voor gebruik goed gespoeld worden met zout water om het zand eruit te krijgen. Laat ze in een pan met koud water met veel zout staan en ververs dit een keer. Kokkels… - Koningskrab
De rode koningskrab (paralithodes camtschaticus) is een koudwaterschaaldier dat vooral geliefd is om het vlees aan de bovenkant van de poten. Het krabvlees is mals en heeft een fij… - Krab
Krabsticks of ingeblikte krab zijn erg handig voor in een krabsalade of cocktail of vissalade. Ingeblikte krab en krabsticks zijn goedkoper en praktisch voor het verwerken van klei… - Kreeft
Een kreeft wordt levend gekookt. Leg de levende kreeft minimaal twee uur voor gebruik in de vriezer met een minimale temperatuur van – 18 graden Celsius. Het duurt ongeveer t… - Langoustine
Een langoustine wordt meestal gepocheerd (geblancheerd), gefrituurd of geroosterd gegeten. Verse langoustines hoeven kort gekookt te worden, hooguit 5 minuten. Kook ze het liefst m… - Mosselen
Mosselen hoeven slechts kort gekookt te worden. Als ze te lang gekookt zijn worden het gummi balletjes. U kunt daarom mosselen beter niet laten meekoken in een gerecht. Beter voegt… - Rivierkreeftjes
Omdat rivierkreeften voorgekookt zijn, hoeven ze thuis eventueel alleen nog maar opgewarmd te worden. Hou deze bereiding kort, anders worden ze droog en taai. Je kunt het vlees ook… - St. Jacobsschelpen
De St. Jacobsschelp is een zeer gewilde delicatesse die zowel zonder (dus schoongemaakt) als met schelp te koop is. De schelpdieren worden op menukaarten vaak aangeduid als coquill…