Griessuiker

Hier vertellen wij je alles over Griessuiker. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Griessuiker.

Gebruik van Griessuiker

De griessuiker is een zuivere, geraffineerde korrelsuiker. Het heeft net als kristalsuiker een witte korrel, een zacht aroma en een hoge zoetkracht. Deze suiker is ideaal om fruitsap of ijs(room) te suikeren. Het wordt door banketbakker gebruikt in vele bereidingen, zoals banketgebak, desserts, compotes en confituren. Griessuiker is bij uitstek geschikt voor koude bereidingen, zoals bijvoorbeeld de bereiding in de koelkast van bijvoorbeeld yoghurttaart of kwarktaart. Je kunt er ook fruitsalades, pannenkoeken en flensjes mee bestrooien. Als je geen griessuiker vinden kunt, is het gebruik van gewone kristalsuiker, of poedersuiker als het ultrafijne suiker moet zijn, een prima alternatief.

  • zie houdbaarheidsdatum op de verpakkingHoudbaarheid
  • fijn en ultrafijnSoorten
  • ZoetmiddelenCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Griessuiker

Met griessuiker wordt een zeer geraffineerde suiker met een hele fijne korrel bedoeld. De samenstelling van deze suiker maakt dat hij zeer snel smelt en oplost. Het is een suiker die zeer geschikt is voor koude bereidingen, bijvoorbeeld in bereidingen met (room)ijs of koude pudding. In principe zijn de bestanddelen van griessuiker gelijk aan die van kristalsuiker. In Nederland wordt kristalsuiker gewonnen uit de suikerbiet. Griessuiker wordt veel gebruikt in koffieautomaten. Je kunt griessuiker doorgaans kopen in speciale delicatessenwinkels of in kookwinkels. Vaak wordt deze suiker ook verder aangeduid als ‘ultrafijne suiker’. Je kunt dus ook kiezen voor ‘ultrafijne kristalsuiker’, want dat is in principe hetzelfde. In België wordt trouwens met griessuiker ook wel gewone kristalsuiker bedoeld en met ultrafijne griessuiker bedoelt men er poedersuiker. Je kunt ook zonder veel problemen in plaats van griessuiker de gewone kristalsuiker gebruiken en als er in het recept sprake is van (ultra)fijne griessuiker is poedersuiker een goed alternatief. Griessuiker bewaar je het best in een goed afsluitbare voorraadbus uit de buurt van vocht. Voor de exacte houdbaarheidsdatum raadpleeg je de informatie op de verpakking.

Enkele gebruiksvormen van Griessuiker

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Griessuiker