Gezond en mooi met zomerfruit

  1. Aardbeien
  2. Frambozen
  3. Lees ook

In het voorjaar komen de schappen in de groente- en fruitafdelingen er weer vol mee te staan: het heerlijke geurige zomerfruit. In deze periode is de variatie in het fruitaanbod het grootst. Er is zeker voor ieder wat bij. De zo gezonde twee porties fruit per dag zijn nu helemaal geen probleem voor jong en oud. Het mogen er nu best vier of vijf porties zijn! Het zomerfruit is niet alleen lekker, maar ook heel erg gezond. Kijk hieronder maar eens wat er zoal te halen valt uit zomerfruit.


Aardbeien

Aardbeien hebben een hoog vitamine C gehalte. Vitamine C is goed voor de weerstand. Baby’s en jonge kinderen kunnen echter wel allergisch reageren op het eten van verse aardbeien. Je kunt het lichaam van ze door het laten eten van kleine stukjes aan dit fruit laten wennen.

Aardbeien

Abrikozen zitten vol provitamine A en kalium. De vitamine A zorgt voor een gezonde huid. Ze bevordert het bruiningsproces en hierdoor wordt de huid beschermt tegen zonnestralen. Kijk eens naar de kleur van de abrikoos of nectarine. Hoe intenser deze kleur is, des te meer provitamine A ze bevat. Een abrikoos heeft weinig suiker en kan daarom goed in een dieet verwerkt worden. De abrikozen die in de winkel liggen zijn direct geschikt voor consumptie, omdat zij niet meer narijpen.

Aardbeien

Blauwe bessen zitten vol antioxidanten die gifstoffen in je lichaam onschadelijk maken. Daarom passen ze goed in een voorjaarskuur (ontgiftigingskuur). Ze zorgen voor een stralende huid.


Frambozen

Frambozen zijn erg gezond. Er zijn meer dan 600 soorten frambozen. Ze zijn onder te verdelen in zomerframbozen en herfstframbozen. Wetenschappers hebben vastgesteld dat frambozen een geneeskrachtige stof bevatten die ook wel voorkomt in sommige geneeskrachtige Chinese kruiden. Ze bevatten antioxidanten. Deze antioxidanten voorkomen celbeschadiging. Ook vind je in deze vrucht de vitamine C terug.

Frambozen

Een meloen is een zoete fruitsoort, met weinig calorieën. Hij is rijk aan vezels, kalium en water en zit boordevol vitamines. Bewaar de meloen het liefst op een koele plaats, maar het liefst niet in de koelkast. Is er geen andere koele plaats beschikbaar, wikkel dan de meloen in plastic folie.

Frambozen

De kers bevat veel suiker, maar het is een vrucht met veel vitamine C, provitamine A en vitamine B9. Je krijgt hier energie van. Hij heeft een licht laxerende werking, maar is wel geschikt voor mensen met gevoelige darmen. Kersen zijn niet lang houdbaar en kunnen slecht tegen vervoer.

Frambozen

Het gaat natuurlijk vooral om de smaak. Je kunt met zomerfruit volop variëren. Je kunt ze verwerken in salades. Of je maakt je eigen jamvariaties. Ze smaken heerlijk in de yoghurt bij het ontbijt. Het fruit fleurt met haar prachtige kleuren ieder gerecht op. Het is leuk om te weten dat je met het eten van fruit niet allen je smaakpapillen verwent, maar ook iets goeds voor je lijf doet!Lees ook