Wraps

Hier vertellen wij je alles over Wraps. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Wraps.

Gebruik van Wraps

Wraps

Tortilla?s dienen warm of opgewarmd te worden gegeten. Als ze koud zijn, smaken ze nergens naar en zijn ze rubberachtig van structuur. Tortilla?s worden gebruikt in verschillende Mexicaanse gerechten. Een burrito is een opgerolde tortilla, gevuld met vlees en bonen. Ook een enchilada is een Mexicaans gerecht dat bestaat uit een opgerolde tortilla, gevuld met een vulling van tomatensaus, vlees en kaas. Deze enchilada, waarbij de opgerolde tortilla de basis is, vindt men ook terug in de Griekse en Italiaanse keuken. Een enchilada wordt in de oven bereid. De bloemtortilla kan ook worden gebruikt om er een soort tosti van te maken. De bloemtortilla wordt gevuld met kaas, salsa of chilisaus en dubbelgevouwen. Zo?n tortilla-tosti heet een ?quesadilla?(letterlijk vertaald: een ?kaasding?). Ook de taco wordt gemaakt van een bloem- of maïstortilla.

De bloemtortilla kent vele culinaire mogelijkheden. Niet alleen hartige gerechten, maar ook zoete, warme en koude ingrediënten smaken prima in de tortilla. De tortilla kan als voorgerecht, hapje, lunch of hoofdmaaltijd bereid worden.

  • zie informatie op de verpakkingHoudbaarheid
  • DeegwarenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Wraps

De tortilla is een soort pannenkoek die wordt gemaakt van maïs- of tarwemeel. Een tortilla wordt gezien als een volksvoedsel in de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. Traditioneel wordt de tortilla gemaakt van maïsmeel. Hierbij wordt de maïs in kalkwater geweekt, waardoor de schilletjes loslaten. Vervolgens wordt de maïs gestampt en voorgekookt. Het deeg dat hierna van de verkregen massa wordt gekneden, noemt men ?masa nixtamalera?. Dit deeg wordt platgedrukt in dunne stukken en op een zeer hete lichte metalen bakplaat (comal) gebakken. In El Salvador en Guatemala worden de tortilla?s tot op heden nog steeds vaak met de hand gemaakt. Ze zijn dan een stuk dikker dan de tortilla?s in Mexico, die inmiddels vooral machinaal gemaakt worden.

De tortilla, die gemaakt wordt van tarwebloem is een uitvinding van de Spanjaarden. Deze tortilla?s worden gemaakt met deeg dat is gemaakt van bloem en water. Het deeg wordt verder op dezelfde manier gemaakt als de maïstortilla. De tortilla?s lijken hierdoor wat op de platte broden uit de Arabische, Oost-Mediterrane en Zuid-Aziatische landen. De bloemtortilla?s zijn echter dunner en kleiner. Over het algemeen varieert de doorsnede van een tortilla tussen de 6 tot 30 centimeter. Dat is vooral afhankelijk van het land en het gerecht waar het voor bedoeld is.

Tortilla?s worden gebruikt om voedsel als vlees, kaas en saus in te pakken en als pakketje op te eten. Een andere steeds populairdere benaming is ?wraps? wat letterlijk vertaald: ?ingepakt? betekent. Tortilla?s zijn een onmisbaar ingrediënt in de Mexicaanse of Zuid-Amerikaanse keuken. Tegenwoordig zijn er met tortilla?s echter ook vele andere culinaire mogelijkheden ontdekt. De wrap is immers te vullen met alle soorten vlees, vis, en groenten en allerhande groenten, welke geen Mexicaans karakter hoeven te hebben.

Tortilla?s zijn kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt. Men vindt ze tussen de Mexicaanse of exotische gerechten in de supermarkt. Er zijn een aantal merken die kant-en-klaar producten aanbieden om te maken met de wraps. Zo zijn er pakketten om in een handomdraai taco?s te maken of burrito?s of enchiladas. Men kan tortilla?s ook in een vacuüm verpakt doorzichtig plastic kopen. Op de verpakking kunt u informatie vinden over de houdbaarheidsdatum.

Enkele gebruiksvormen van Wraps

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Wraps