Spaghetti

Hier vertellen wij je alles over Spaghetti. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Spaghetti.

Gebruik van Spaghetti

Spaghetti

Spaghetti is een basis van een hoofdgerecht (of in ItaliŽ: ook voorgerecht). Spaghetti geeft tijdens het koken zetmeel af. Dit veroorzaakt het zogenaamde 'plakken'. Het is daarom belangrijk om regelmatig te roeren tijdens het koken en ruim water te gebruiken. Het toevoegen van een scheutje (olijf)olie aan het kookwater helpt tegen 'plakken'. U kunt de spaghetti eventueel na het koken even afspoelen onder de kraan. Dit verhelpt het plakken. De spaghetti koelt dan wel snel af. U kunt met sauzen voor spaghetti werkelijk alle kanten op. De neutrale smaak van spaghetti maakt het keuzeaanbod grenzeloos. Een wereldberoemde saus voor de spaghetti is de bolognesesaus. Dit is een saus met een basis van tomaten en rundergehakt.

  • gedroogde: meer dan een jaarHoudbaarheid
  • gewone (gedroogde en verse), biologische en volkorenSoorten
  • DeegwarenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Spaghetti

Spaghetti is oorspronkelijk een Siciliaans gerecht. Spaghetti is het meervoud van het Italiaanse woord ?spaghetto? en?dat betekent letterlijk vertaald: ?bindgaren. Omdat vroeger dit gerecht alleen van vers deeg gemaakt werd, stond spaghetti bekend als een Siciliaans gerecht. Spaghetti is een variant van de vele soorten Italiaanse pasta?s.

De Italiaanse pasta wordt gemaakt van harde tarwekorrels die vermalen zijn tot bloem. Soms wordt er ei aan het deeg toegevoegd om het fijner en voedzamer te maken. Spaghetti wordt gemaakt van harde tarwe (durum). Durum tarwe bevat meer gluten dan de zachte tarwesoorten. Hierdoor blijft het deeg stevig en wordt het minder plakkerig. De smaak van spaghetti is neutraal zodat het een prima basis is voor allerhande lekkere sauzen.

Spaghetti is gedroogd bijna in alle supermarkten verkrijgbaar. U kunt ze in sommige supermarkten ook vers krijgen in de koeling. Ze zijn dan beduidend minder lang houdbaar. Er zijn ook biologische soorten en volkoren soorten verkrijgbaar. Volkoren spaghetti is gemaakt van volkoren meel en heeft meer voedingswaarde en een hogere verzadigingsgraad dan de gewone spaghetti. Spaghetti is ook vaak een bestanddeel van kant-en-klare maaltijden. Tegenwoordig zijn er ook gekleurde soorten gedroogde spaghetti verkrijgbaar. De spaghetti is in dat geval gekleurd met natuurlijke toevoegingen. Tomaat vormt rode, spinazie vormt groene pasta. Gele pasta krijgt men door kurkuma of saffraan aan het deeg toe te voegen. Bruine pasta verkrijgt men door paddenstoelen toe te voegen en de zwarte wordt gemaakt van inktvisinkt. U kunt op de verpakking zien om welke toevoeging het gaat.

Enkele gebruiksvormen van Spaghetti

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Spaghetti