Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Huttenkase

Hier vertellen wij je alles over Huttenkase. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Huttenkase.

Gebruik van Huttenkase

HuttenkaseDe lichte en caloriearme samenstelling maakt hüttenkäse een belangrijk en veelgebruikt ingrediënt voor slanke recepten. Je kunt hüttenkäse prima gebruiken als broodbeleg. Extra lekker wordt de kaas met toevoegingen als tomaat, komkommer, radijs, bieslook en andere verse kruiden. Er kunnen diverse andere bereidingen gemaakt worden met hüttenkäse als ingrediënt, zowel warme als koude. De kaas is geschikt om er kaastaart mee te maken. Hüttenkäse doet het goed in diverse salades, met bladgroente maar ook andere groente als wortel, spinazie, tomaat en paprika. Hüttenkäse kan in veel gerechten net zo gebruikt worden als kwark. De smaak is bijna hetzelfde, alleen de structuur is anders.

 • zie de datum op de verpakkingHoudbaarheid
 • ZuivelCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Hüttenkäse

Hüttenkäse, ook bekend onder de naam cottage cheese, is een luchtige, ongerijpte, kwarkachtige kaassoort. Het betreft een jonge kaas, met een zachte korrelige structuur. De kaas wordt gemaakt op een zelfde soort manier als kwark. Beide kaassoorten worden gemaakt van uitgelekte wrongel: de massa van samengeklonterde eiwitten van koemelk. De wrongel wordt vermalen of in kleine stukjes gedeeld. Het heeft een witte kleur. De gesneden wrongel wordt opnieuw verwarmd. Hierbij worden de stukjes kaas kleiner en er ontstaat wei. Bij kwark wordt vervolgens de kaas gaat glad geroerd voor het de verpakking in gaat en bij hüttenkäse gebeurt dat niet.

Hüttenkäse is een Duitse merknaam. Het is echter van herkomst een Deens product. (Men noemt het in Denemarken echter “hytteost”. ) Veel diëten maken gebruik van het product hüttenkäse. De kaas is namelijk arm aan vetten en koolhydraten, maar rijk aan proteïnen. De smaak van Hüttenkäse is romig en zacht zuur.

Hüttenkäse is verkrijgbaar in het koelvak van de supermarkt. Er zijn verschillende merken die hüttenkäse verkopen. De structuur van de korrels kan fijn of grof zijn. Bewaar de hüttenkäse in de koelkast. De kaas is in de originele verpakking, afgedekt met folie, drie tot vier dagen houdbaar.

Enkele gebruiksvormen van Huttenkase

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met HuttenkaseInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven