Recepten met Asem
Tamarindus IndicaAsem is het samengeperste vruchtvlees met pit van de tamarindepeulen. Deze kruidenpasta wordt in de oosterse keuken vaak gebruikt om vlees mee in te wrijven. Het vlees wordt daar malser van. Asem heeft een mild zure smaak. Tamarinde is een boom die tot 10 meter hoog kan worden. De peulen van de boom zijn gevuld met pulp. Hij komt oorspron...
Nog veel meer weten over Asem klik snel door!
Wil je zelf je eigen heerlijke recepten met asem toevoegen op MijnReceptenboek.nl?
Registreer je dan nu voor een GRATIS account en voeg je lekkerste eigen recepten toe.
Onze recepten met Asem
-
Recept
Gulai bebek (pittig gestoofde eend)41u45m
-
Recept
Kari djawa (pittig varkensvlees in kokosmelk)41u
-
Recept
Ikan boemboe bali (hete makreel)450m
-
Recept
Ikan boemboe bali (hete red snapper)450m
-
Recept
Ajam smoor djawa (stoofschotel met kip)41u30m
-
Recept
Babi smoor pedis (Varkensvlees in bouillon)445m
-
Recept
Babi merah (Varkensvlees in pittige kokossaus)450m
-
Recept
Hati goreng kering (gemarineerde, droog gebakken lever)445m
-
Recept
Ikan asem pedis (Gebakken vis met zoet zure saus)445m
-
Recept
Babi marah (varkensvlees in een pittige kokosmelksaus.)455m
-
Recept
Cumi cumi padang (inktvis in een pittige zoet/zure saus)445m
-
Recept
Empal pedis (zeer scherpe, droog gebakken rundvleesreepjes)42u20m
-
Recept
Ikan bandeng tomat (gebakken makreel in een tomatensausje)450m
-
Recept
Babi Usee-Usee (gebakken hamlappen in kokosmelksaus)445m
-
Recept
Gulai udang (garnalen in kruidige saus)450m
-
Recept
Ikan mangut bakar (Gestoofde bokking)445m
-
Recept
Oseng jamur (geroerbakte champignons)445m
-
Recept
Daging dan kentang (gestoofde runderlappen met gebakken aardappelen)43u
-
Recept
Woku di blanga (gestoomde makreel in bananenbladeren)445m
-
Recept
Toemis andewi (roerbak van andijvie en garnalen)445m
-
Recept
Sambal kacang (pindasambal)430m
Hierboven staat een lijst met een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten met Asem. Dit zijn zowel recepten waarbij Asem gebruikt wordt en waar Asem het hoofdingrediënt is.