Pannetjes en hapjes
Zet de pannetjes alvast klaar en haal de lekkerste bereidingsvoorschriften maar tevoorschijn. Op kerstavond bereid je namelijk je overheerlijke maaltijd rond de tafel met vrienden en familieleden. Gourmetten is een gezellige bezigheid dat volgens de meesten, waarschijnlijk afkomstig is uit Azie.
Exclusieve hapjes
Het woordje 'gourmet' komt uit het frans en betekent letterlijk fijnproever; iemand die veel kennis heeft van de keuken en er van houdt om culinair te genieten. Bij dit woordje hoort ook de benaming 'gourmandises'. Dit woordje betekent exclusieve hapjes. Hier kun je dus uit afleiden dat wanner je aan het gourmetten bent, dat er in kleine pannetjes, gerechten worden bereid.
Niet hetzelfde
Gourmetten wordt vaak vergeleken met steengrillen. Toch gaat gourmetten net iets anders. Bij steengrillen bereid je het eten op een stalenplaat, maar toch komen er geen pannetjes aan te pas. Wie wil barbecueën moet dat uiteraard buiten doen, maar gourmetten kan ook prima binnen. Met name tijdens de kerstdagen gebeurt dit bij de warme open haard.
Vegetarisch
Ook voor de vegetarische familieleden gaat de gezelligheid door! Je kunt namelijk de heerlijkste gerechten maken op je gourmetstel, geheel vegetarisch. Denk bijvoorbeeld eens aan gepaneerde aubergines of gevulde champignons. Of misschien kies je wel voor groentesticks, die je makkelijk en snel kunt bereiden.
Voor ieder wat wils
Een uitstekende Gourmet kent een goede voorbereiding, verschillende ingrediënten op tafel, en veel recepten. De verschillende variaties die je kunt toepassen, zorgen ervoor dat er voor ieder wat wils op tafel ligt. En hoe fijn is het als de gastheer of gastvrouw, níét in de keuken staat?