Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Walnotenolie

Hier vertellen wij je alles over Walnotenolie. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Walnotenolie.

Gebruik van Walnotenolie

WalnotenolieWalnotenolie heeft een sterke notensmaak. Er zijn maar een paar koffielepels nodig om er een vinaigrette of dressing van te maken. Walnotenolie geeft een rijke notensmaak aan een (groene) salade. Hebt u geen walnotenolie, maar wel walnoten in huis? Rooster wat walnoten kort in een pan. Laat ze afkoelen. Voeg wat arachideolie toe en een snufje zout. Voeg dit bij de walnoten. Laat het een tijd trekken. Giet het door een koffiefilter in een schone fles en u hebt zelfgemaakte walnotenolie. U kunt walnotenolie ook goed gebruiken als ingrediŽnt in een marinade. In plaats van walnotenolie kunt u als alternatief notenolie gebruiken. Dit is meestal een mix van hazelnoten en walnoten.

  • zie informatie op de fles (ongeveer een jaar)Houdbaarheid
  • Olien en vettenCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Walnotenolie

Walnotenolie is een plantaardige olie die verkregen wordt uit de olie die van nature in de walnoot zit. Een walnoot is een steenvrucht die groeit aan een boom. Voor de walnotenolie wordt de olie uit de walnoten geperst. Een walnoot bestaat voor 60% uit olie. De olie is helder en donker van kleur. Het is een vrij dure olie, die meestal in kleine flesjes verkrijgbaar is. Ze noemen walnotenolie dan ook wel eens ďhet geperste goudĒ. Walnotenolie beval maar liefst 58% linolzuur. Dit is erg gezond. Het zorgt voor een positieve invloed op de cholesterolspiegel in het bloed.

Walnotenolie is verkrijgbaar in de goed gesorteerde supermarkt, in de reform- en natuurwinkel, of gezondheidswinkel. Walnotenolie kan langere tijd worden bewaard. Bewaar de olie goed afgesloten, op een donkere plaats. Zonlicht komt de kwaliteit van de olie niet ten goede. Een koude plaats maakt de olie dik en troebel. De houdbaarheid van walnotenolie is over het algemeen ťťn jaar. Walnotenolie is niet geschikt voor bakken en braden. Het verbrandingspunt van ongeraffineerde walnotenolie ligt bij 160 graden Celsius.

Walnotenolie bevat een hoog gehalte aan de gezonde Omega-3 vetzuren. Walnotenolie levert een gunstige bijdrage aan de goede conditie van de bloedvaten, een goede maagfunctie en darmfunctie. Ook draagt walnotenolie bij aan een goede gemoedstoestand. Dankzij de aanwezigheid van de Omega 3 vetzuren is zij tevens goed voor het concentratievermogen.

Walnotenolie wordt niet alleen gemaakt voor consumptie. De plantaardige olie wordt ook gebruikt om bescherming aan hout te geven. Vooral houten objecten die veel in aanraking komen met voedsel, zoals een houten snijplank, kunnen door het aanbrengen van een aantal lagen walnotenolie een goede beschermlaag krijgen. Walnotenolie wordt ook voor cosmetische doeleinden gebruikt.

Enkele gebruiksvormen van Walnotenolie

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met Walnotenolie



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven