Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

E620

Glutaminezuur - Terug naar de complete E-nummer lijst

Over E620 / Glutaminezuur

Glutaminezuur is een natuurlijk zuur welke aanwezig is in alle eiwitten. Het wordt voor E620 gewonnen door bacteriële fermentatie van melasse of plantaardig eiwit (gluten en soja-eiwit). Glutaminezuur versterkt de smaak in veel producten, waardoor minder zout hoeft te worden toegevoegd.

Allergieinformatie over E620

E620 en aanverwante glutamaten (E620 t/m 625) veroorzaken bij sommige gebruikers overgevoeligheden, bekend als het “Chinese Restaurant syndroom”. Wetenschappelijk is dit “syndroom” echter nooit vastgesteld. Het bevat geen gluten.

Wij hebben nog veel meer informatie over E nummers! Meer E-nummers

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven