Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pizza

    Waar de pizza daadwerkelijk oorspronkelijk vandaan komt, is niet bekend. Voor de zestiende eeuw kenden wij in Europa de tomaat nog niet. Deze werd namelijk toentertijd pas geïntroduceerd uit Mexico. In Italië waren ze gek op de tomaat. Het werd al snel één van de belangrijkste ingrediënten bij de pasta. De pizza is een uitvinding uit de achttiende eeuw. De eerste pizza’s zoals wij die in Europa kennen, werden in Napels op straat verkocht. In 1930 ontstonden de eerste pizzeria’s. Daarvoor waren het simpele straatstalletjes waar je staande een pizza met vulling van tomaat kon eten. De pizzeria maakte gebruik van ovens met wanden van baksteen en vulkanisch gesteente. Hierin konden de hoge temperaturen bereikt worden om de beste pizza’s te kunnen bakken.

    De Napolitaanse pizza werd al snel een populaire lekkernij. Binnen korte tijd was de pizza geliefd in heel Noord-Italië. Italiaanse immigranten namen het recept voor de pizza mee naar New York en ook daar werd de pizza in korte tijd enorm populair. Het duurde niet lang voordat ook Europa in de ban raakte van de pizza. De pizza valt ook nu nog niet meer weg te denken uit ons leven.




    Pizza’s zijn het lekkerst als ze vers uit de oven komen. Het is daarom veel lekkerder een pizza zelf te maken. Je vindt vele recepten op het internet en er zijn ook complete kookboeken over geschreven. De basis van de pizza bestaat nog steeds uit tomaten. Kies voor zachte, rijpe tomaten. Het zijn vooral de vleestomaten of langwerpige tomaten die erg goed smaken op een pizza. Kaas is het tweede ingrediënt dat op een traditionele pizza bijna nooit ontbreekt. Kies voor volvette, goed smeltende soorten. Vaak wordt Mozzarella gebruikt, maar je kunt ook andere soorten gebruiken (jonge Goudse kaas, Hollandse gatenkaas, Italiaanse kaas, et cetera).



    Voor het maken van een pizza is geen speciale apparatuur vereist. Een oven en een bakplaat brengen je al een heel eind op weg. Voor het snijden van de pizza kan een snijrollertje handig zijn. En laat het bestek maar liggen in de keukenlade. Pizza eet je namelijk gewoon uit je hand.

    Lees ook

    • Tien opmerkelijke biersoortenTien opmerkelijke biersoorten
      Er zijn vele methodes waarop bier gebrouwd kan worden. Het ambacht wordt al eeuwenlang uitgeoefend. Daarom zijn er nu ook zoveel soorten verkrijgbaar. Onderstaande bieren
    • De mexicaanse keukenDe mexicaanse keuken
      De Mexicaanse keuken is een combinatie van de Azteekse en de Spaanse keuken. De Azteken maakten in de oude tijd al veel werk van hun maaltijden met voornamelijk ingredi&e
    • Sweetheart LollipopsSweetheart Lollipops
      Het is weer bijna weer zo ver. De bloemetjes worden buiten gezet en de onbeantwoorde liefdes krijgen antwoord. Valentijnsdag, ook wel door veel mensen als dé dag v
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven