Hoisinsaus

Hier vertellen wij je alles over Hoisinsaus. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Hoisinsaus.

Gebruik van Hoisinsaus

Hoisinsaus is een zoete saus uit de Chinese keuken. De Kantonese saus wordt gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, pepers, suiker, zout en water. Hoisinsaus wordt veel gegeten bij onder andere loempia’s, peking eend, popiah en gegrild varken.

  • zie verpakingHoudbaarheid
  • sausSoorten
  • SauzenCategorie
  • In te vriezen

Algemene informatie over Hoisinsaus

Hoisinsaus is een dikke, zoete, bruine saus die veel wordt gebruikt als smaakmaker in de Kantonese keuken. Het is gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water, maar soms worden er ook nog conserveringsmiddelen of kleurstoffen aan toegevoegd. Hoisin betekent zeevruchten of vis in het Kantonees, maar dat zit niet in de ingrediënten. Ook wordt het zelden met visgerechten gegeten.

Behalve als saus bij loempia’s, peking eend en andere gerechten is het ook een goede basis voor een marinade voor bijvoorbeeld spareribs of kippenvleugeltjes. Daarnaast is het zeer smaakvol om vlees mee te glaceren of een dressing mee te maken. De Chinese saus is ook een populaire toevoeging voor ‘pho’, een Vietnamese noedelsoep. Het wordt vaak direct in de soep erbij gedaan, maar ook als dipsausje voor het vlees in de pho-gerechten.

Hoisinsaus is verkrijgbaar in supermarkten en toko’s. De verschillende merken hebben allemaal hun eigen subtiele kenmerk. Hoisinsaus is in de koelkast nog lange tijd houdbaar. Andere sauzen uit de Chinese keuken zijn sojasaus, zoete bonensaus, chilisaus, oestersaus en zoetzure saus.

Enkele gebruiksvormen van Hoisinsaus

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Hoisinsaus