Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Biscuit

Hier vertellen wij je alles over Biscuit. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Biscuit.

Gebruik van Biscuit

Een biscuit is een koekje. Het wordt veel gegeten bij een drankje, koffie of thee. Biscuits blijven in een afgesloten koektrommel 4 tot 6 weken goed. In een gewone koektrommel blijven koekjes langer knapperig omdat het vocht tussen de kieren van de trommel uit kan. Zijn de koekjes zacht geworden? Het helpt er een stukje brood bij te leggen of een bakje met rijst ertussen te zetten. Het brood en de rijst nemen het vocht op, zodat de koek knapperig blijft. Bewaar niet meer dan 1 soort koek in de trommel. Het kan namelijk zijn dat de koekjes elkaars smaak overnemen of dat het ene koekje meer vocht bevat als het andere. En zo kan het meer vocht bevattende koekje ervoor zorgen dat de andere koekjes zacht en/of taai worden. Je kunt koekjes ook invriezen. Verpak ze in dat geval luchtdicht in. Op die manier kun je ze 3 maanden bewaren. Met koekjes kun je culinair meerdere kanten op. Je kunt ze verkruimelen en gebruiken in een dessert of als topping. Je kunt een koekje als decoratie gebruiken. Van verkruimelde koekjes (en boter) kun je een taartbodem maken voor een koude taart, bijvoorbeeld een kwark- of yoghurttaart. Een bekende snoeperij is de arretjecake, een zeer machtige Hollandse lekkernij gemaakt van biscuits, roomboter en cocao.

 • SnoepCategorie
 • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Biscuits

Biscuit is de Franse benaming voor een droog koekje dat in Nederland ook wel kaakje of droog koekje wordt genoemd. Biscuit is samengesteld uit de Franse woorden bis en cuit. Het betekent tweemaal gebakken. In Nederland noemen we de droge koekjes biscuits. Het kan een rechthoekig koekje zijn of een ronde (het bekende Mariakaakje). Een droog koekje is knapperig, droog en licht van kleur. Het biscuitje en wel mariakaakje kreeg een verhaal toen minister-president Willem Drees een vertegenwoordiger van de Verenigde Staten in plaats van een banket een kopje thee met een mariakaakje ontving om te laten zien hoe hard er financiële steun nodig was en hoe zuinig door de minister-president met het geld werd omgegaan. Het overleg staat bekend als het mariakaakje overleg. De meeste biscuits komen uit de fabriek van Verkade, maar er zijn meer koekjesfabrikanten die biscuits op de markt brengen.

Enkele gebruiksvormen van Biscuit

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met BiscuitInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven