Ingrediëntinformatie
Weet wat je eet! MijnReceptenboek.nl heeft meer dan 600 producten beschreven, dit komt neer op meer dan 4000 gebruiksvormen waar wij van alles voor je over hebben uitgezocht! Wanneer koop je aardbeien? Waar moet ik op letten bij de aankoop van groente? Van welke overgevoeligheden kan je last van hebben bij gebruik van bepaalde voedingsmiddelen? Wij hebben de antwoorden in onze uitgebreide ingredientinformatie en productinformatie.-
Alcoholische dranken
-
Azijnsoorten
-
Bakproducten
-
Bindmiddelen
-
Bladgroenten
-
Bloemen
-
Bolgewas
-
Bouillons
-
Brood
-
Broodbeleg
-
Broodsoort
-
Citrusfruit
-
Deegwaren
-
Desserts
-
Dranken
-
Dressings
-
Eieren
-
Exotisch fruit
-
Fruit
-
Gevogelte
-
Granen
-
Groenten
-
Hapjes
-
Hardfruit
-
Kaas
-
Kiemgroenten
-
Kippenvlees
-
Knolgewassen
-
Koolsoorten
-
Kruiden
-
Lookfamilie
-
Meelsoort
-
Mineralen
-
Nachtschade
-
Noten
-
Olien en vetten
-
Paddestoelen
-
Pasta
-
Peulvruchten
-
Rijst
-
Rijstsoort
-
Rijstwaren
-
Rundvlees
-
Sauzen
-
Schaaldieren
-
Siropen
-
Sla
-
Smaakmakers
-
Snack
-
Snacks
-
Snoep
-
Snoepgoed
-
Specerijen
-
Steenvruchten
-
Varkensvlees
-
Vis en schaaldieren
-
Visproduct
-
Vleessoorten
-
Vleeswaren
-
Vloeistoffen
-
Vruchten
-
Weekdieren
-
Wild
-
Worst
-
Worsten
-
Zachtfruit
-
Zaden
-
Zeegroenten
-
Zoetmiddelen
-
Zoetwatervissen
-
Zoutwatervissen
-
Zuivel
-
Zuivelproducten
-
Zuren
- Kardemom
Elettaria Cardamomum (groene) Amomum subulatum Roxb.(zwarte) In Specerijen
Kardemom wordt gebruikt in de bereiding van gebak, koekjes en brood. Men kan er ook vlees, vis en rijst mee kruiden. Kardemom wordt veel gebruik in Indiaas snoe… - Spareribs
In Varkensvlees
Spareribs worden voor de bereiding in porties van 2 of 3 ribben verdeeld. Ze kunnen rauw of voorgekookt worden bereid op de grill (barbecue) of in de oven. Het… - Beschuit
In Brood
Het meest bekende Nederlandse gebruik van beschuit is het aanbieden van beschuit met muisjes aan het kraambezoek bij de geboorte van een kind. Dit is een tradit… - Spaghetti
In Deegwaren
Spaghetti is een basis van een hoofdgerecht (of in Italië: ook voorgerecht). Spaghetti geeft tijdens het koken zetmeel af. Dit veroorzaakt het zogenaamde 'plak… - Miso
In Smaakmakers
Miso wordt gebruikt voor het maken van sauzen en pasta’s voor de bereiding van vlees en groenten. Ook wordt miso gebruikt voor het bereiden van dressings en s… - Rode bieten
Beta vulgaris ssp. Vulgaris var. Conditiva In Groenten
Rode bieten kunnen gekookt of koud (gepekeld) worden gegeten. U kookt de bieten met schil. Zomerbieten moeten worden ontdaan van het loof. Snij het loof niet te… - Paling
Anguilla anguilla In Zoetwatervissen
Paling wordt in vele landen gegeten. In Japan maken ze er het traditionele zomerse gerecht Kabayaki van. In België is “paling in het groen” een landelijk b… - Bataat
Ipomoea batatas In Groenten
Bataat kan op verschillende manieren worden bereid. Je kunt hem geschild of ongeschild bereiden. Je kunt hem bakken, koken of frituren. De kooktijd bedraagt ong… - Koolvis
Pollachius pollachius/ Pollachius virens In Zoutwatervissen
U kunt vissticks direct uit de vriezer bakken in de pan of frituren. Kinderen vinden vissticks meestal erg lekker. Koolvisfilets kunt u stoven, koken en ook bak… - Kentjoer
In Kruiden
Kentjoer is een smaakmaker die veel wordt gebruikt in de Zuidoost-Aziatische en met name de Indonesische keuken. Kentjoer, ook wel geschreven als kentjur of ken…