Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Portobello

Hier vertellen wij je alles over Portobello. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Portobello.

Gebruik van Portobello

De portobello heeft een volle, krachtige smaak. De smaak van de champignon ontwikkelt zich namelijk sterker naarmate hij langer doorgroeit. Dankzij het kingsize formaat van de portobello kun je hem prima vullen. De stevige structuur van de paddenstoel maakt hem zeer geschikt om te grillen, of te roosteren op de barbecue zoals de Amerikanen het graag doen. Portobello’s zijn dankzij hun voedingswaarde prima vleesvervangers en omdat ze voor een groot deel uit water bestaan zijn ze ook nog eens caloriearm. Ze bevatten daarbij ook nog veel mineralen, vezels en vitaminen. Een gevulde portobello kan worden opgediend als voorgerecht. Je kunt ze bijvoorbeeld vullen met kaas en ei. Je kunt hem ook in plakjes snijden, grillen en opdienen zoals je dat ook met (champagne)champignons doet, bijvoorbeeld bij vleesgerechten of in salades of in een omelet. De portobello smaakt heerlijk in roomsauzen voor bij de pasta. Was portobello’s bij voorkeur niet, maar maak ze schoon met een zachte borstel of een vochtig keukenpapiertje. Ze nemen namelijk het water op en daarmee gaat er veel van de smaak verloren.

 • Agaricus bisporusLatijnse naam
 • maximaal 5 dagen in de koelkastHoudbaarheid
 • PaddestoelenCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Portobelloís

Een portobello is een speciaal gekweekte grote champignon, met een doorsnede tot ongeveer 14 centimeter. Er zijn in Nederland telers die zich gespecialiseerd hebben in het kweken van deze paddenstoel. De portobello behoort namelijk ‘gewoon’ tot de champignonsoorten, net als de witte champignon en de kastanjechampignon. De portobello is daarbij rechtstreeks familie van de kastanjechampignon. Het is een eetbare soort, die in een dusdanig groot formaat gekweekt wordt om te kunnen vullen. Het kweken van de portobello is over komen waaien uit de Verenigde Staten. De Amerikanen gebruiken de portobello veel bij de barbecue. Portobello’s zijn verkrijgbaar in de goed gesorteerde supermarkten. Vaak zijn ze echter al in plakken gesneden. Omdat ze gekweekt worden, zijn ze er het hele jaar rond. In België is deze reuzenchampignon overigens wat lastiger in de winkel te vinden. Portobello’s kun je in de koelkast ongeveer tot 5 dagen bewaren, maar het is beter ze sneller en het liefst op de dag van aankoop te bereiden. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze beter alvast koken of stoven. Bewaar de paddenstoelen niet bij sterk geurende groenten als prei of ui. Ze nemen de geurtjes namelijk over. Ze zijn niet geschikt om in te vriezen.

Enkele gebruiksvormen van Portobello

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met PortobelloInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven