Varkensschnitzel

Hier vertellen wij je alles over Varkensschnitzel. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Varkensschnitzel.

Gebruik van Varkensschnitzel

Een varkensschnitzel is een veelzijdig stukje vlees. Je kunt hem bakken, braden, stoven, grillen, marineren en barbecueën, roosteren, in reepjes wokken, vullen en ga zo maar door. Een ongepaneerde schnitzel bak je in 6 tot 8 minuten gaar. Dep het vlees droog met een keukenpapier voordat je het gaat braden, bakken of grillen voor een knapperig korstje. Je bereikt een extra mals resultaat als je het vlees voor bereiding enkele minuten op kamertemperatuur laat komen. Een gepaneerde varkensschnitzel is voorzien van een laag (de naam zegt het al) paneermeel en kruiden. Een zigeunerschnitzel wordt gekruid met paprikakruiden. Met een Jägerschnitzel wordt een schnitzel bedoeld die wordt opgediend met een romige jachtsaus met champignons. Je kunt varkensschnitzels eenvoudig zelf paneren met paneermeel. Kruid de schnitzel met peper en zout, haal hem door wat eiwit (eventueel losgeklopt met wat olie) en vervolgens door een laagje bloem. Klop de overtollige bloem er af en haal hem nog eens door het eiwit. Wentel het vlees dan in een bord met paneermeel en schud het overtollige paneermeel er weer af. Het vlees kan nu meteen in de pan. Het paneermeel zorgt voor een krokant bruin laagje.

  • 2 dagen in de koelkastHoudbaarheid
  • ongepaneerd, gepaneerd, biologischSoorten
  • VarkensvleesCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Varkensschnitzels

Een varkensschnitzel is een stuk vlees uit de bil van het varken. Ze worden met de draad mee gesneden, wat voorkomt dat ze tijdens het bakken of braden krom trekken. Je kunt varkensschnitzel ongepaneerd en gepaneerd kopen. De ongepaneerde schnitzel wordt gesneden van de varkensfricandeau. Schnitzels van de bovenbil zijn malser dan die van de platte bil. Varkensvlees wordt in Nederland veel gegeten. Tegenwoordig is het varkensvlees mager en bevat het weinig vet. Het fokken van varkens wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Varkens worden vrij jong geslacht, als ze tussen de 6 en 10 maanden oud zijn. Het vlees ligt uiterlijk drie dagen na de slacht in de winkel. Je kunt varkensvlees kopen in elke supermarkt en bij de slager. Verse varkensschnitzels zijn zacht en sappig en hebben een roze kleur. . De gepaneerde schnitzel wordt nog wel eens aangeboden als ‘Wiener Schnitzel’, maar dat is geen juiste benaming. Voor de echte Wiener Schnitzel wordt het vlees van een kalf gebruikt. Om aan te geven dat er gebruik is gemaakt van varkensvlees, wordt deze schnitzel ook wel omschreven als Schnitzel Wiener Art. Je kunt varkensschnitzels twee dagen bewaren in de koelkast of op de dag van aankoop invriezen. Je kunt het vlees dan nog hooguit vier maanden bewaren bij een temperatuur van minimaal – 18 graden Celsius. Raadpleeg bij voorverpakt vlees de houdbaarheidsdatum op het etiket. Vries het vlees alleen in als het nog (kers)vers is. Ingevroren vlees boet wel iets aan kwaliteit in.

Enkele gebruiksvormen van Varkensschnitzel

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Varkensschnitzel