Pangasiusfilet

Hier vertellen wij je alles over Pangasiusfilet. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Pangasiusfilet.

Gebruik van Pangasiusfilet

Pangasiusfilet

Pangasiusfilet is een veelzijdige vis in de keuken en kan uitstekend worden toegepast voor snelle visgerechten. Het is een prima alternatief voor vissoorten als kabeljauw, schol, tilapia, koolvis en tong. Vanwege de neutrale smaak kan de vis met talloze groenten gecombineerd worden. Pangasius kan geserveerd worden met aardappelproducten, pasta en rijst. Door de stevige structuur is deze vis op veel manieren te bereiden. Je kunt de vis bakken, stomen, grillen, pocheren, stoven, of verwerken in roerbakgerechten.

  • Pangasius hypophthalmusLatijnse naam
  • Zie verpakkingHoudbaarheid
  • ZoetwatervissenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Pangasiusfilets

Pangasius is een meervalachtige zoetwatervis die in de natuur alleen voorkomt in de Aziatische wateren. De vis leeft in zoet en brak water en houdt van een tropisch klimaat. Een Pangasius kan 300 centimeter lang worden. De vis wordt voor consumptie gekweekt in vijvers of drijvende kooien in de Vietnamese Megkongdelta. Vanuit Vietnam wordt Pangasius tegenwoordig wereldwijd geëxporteerd. Pangasius is een goedkope vis die een prima vervanger is van vissoorten als kabeljauw, tilapia en koolvis. Pangasius is de Latijnse naam van de vis. Deze naam is in het Nederlands onveranderd overgenomen, als wordt de vis ook wel onder de naam Panga of Aziatische tong en andere verzonnen namen verkocht.

Sinds een aantal jaren is Pangasiusfilet verkrijgbaar In de Nederlandse vishandel. Vanwege de enorme populariteit kun je deze vis vrijwel overal verkrijgen waar vis wordt verkocht. De smaak van Pangasius is zacht. De vis wordt (diepgevroren) in graatloze filets verkocht. Omdat de vis gekweekt wordt, is Pangasius het hele jaar door verkrijgbaar. Aan de hand van de kleur van de filets kun je de kwaliteit bepalen. Een gele filet heeft een lage kwaliteit en een roze heeft een gemiddelde kwaliteit. De witte filet heeft de beste kwaliteit. De versheid van de voorverpakte filets is lastig te bepalen. Let erop dat de filets niet glanzen of verkleurd zijn. De diepgevroren filets moeten bewaard worden in de vriezer bij een temperatuur van ten minste -18șC. Ze zijn langere tijd houdbaar. Kijk voor de houdbaarheidsdatum naar de informatie op de verpakking.

Pangasius is een magere vis. Het is goed voor de gezondheid om twee keer per week vis te eten. Vis is licht verteerbaar en heeft gezonde vitamines en mineralen. Daarnaast bevat Pangasius veel onverzadigde vetten. Deze vetten werken cholesterolverlagend en zijn gunstig voor hart- en bloedvaten.

Enkele gebruiksvormen van Pangasiusfilet

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Pangasiusfilet