Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

  • Geef er wat sjeu aan
    Het maakt in wezen niet zo veel uit wat we met kerst op tafel zetten. Zolang het maar smaakt en het er een beetje gezellig uitziet. Zelfs het meest simpele aardappelen, groente, vlees-gerecht is al kerstig met de juiste aankleding. Het geheim: kies een bijpassende saus en serveer het vooral niet in een pannetje.
    Lees meer
  • Eierlei
    Al nagedacht over het kerstontbijt? Traditioneel horen daar natuurlijk luxe broodjes, een gekookt eitje en een stol bij, maar wat gedacht van een 'gewoon' ontbijt met een luxe eitje? Met 'eggs Benedict', een gepocheerd ei met Hollandaisesaus, zit je in ieder geval vol tot aan het diner.
    Lees meer
  • Louche chocoladeletters
    De Sint heeft het niet makkelijk deze dagen. Het is koud, zijn pieten zitten in het verdomhoekje en nu kan hij zelfs niet meer een doodeenvoudige chocoladeletter kopen zonder cacaoplukkers of het milieu te benadelen. En dat ondanks het hebben van een keurmerk. Misschien moet Sint maar weer aan de boterletter.
    Lees meer
  • Ontelbare onzichtbare bacteriën
    Ik laat de natuur graag zijn gang gaan, maar niet in mijn keuken. Dit gebeurt echter haast overal door middel van vaatdoekjes die niet elke dag worden vervangen. Toch zou dat geen gek idee zijn, want volgens de nieuwe campagne van het Voedingscentrum krijgen bacteriën zo juist de kans om zich heel snel te vermenigvuldigen.
    Lees meer
  • Zure vitaminebom
    Voor mij geen gebrek aan vitamine C deze winter: ik heb een pot zuurkool van 2,5 kilo gekocht en die gaat helemaal op. Het is makkelijk, snel, goedkoop en ideaal om mee op te warmen na een guur dagje. Het jammere is alleen dat ik het een beetje te zuur vind.
    Lees meer
  • Winterse verleidingen
    Is Sint nog niet in het land, dan geen snoep in de mand. Kent u die? Ik heb me tot nu toe aardig kunnen beheersen, al zei ik geen nee tegen speculaasstroopwafels. Maar de aanwezigheid van al dat snoepgoed in de winkel begint zijn tol te eisen. Ik móet kruidnoten. Nu. Veel.
    Lees meer
  • Deksel voor iedere pot
    Op ieder potje past wel een dekseltje, maar niet bij mij. Ik verzamel namelijk zoveel doosjes en potjes in mijn keuken, dat ik af en toe de draad kwijtraak. Na een grondige uitmestbeurt van verschillende kastjes kwam ik er laatst achter dat ik een behoorlijk aantal 'weesdeksels' heb. Ach, je zou ze toch maar ineens nodig hebben.
    Lees meer
  • Tot ik oranje zie
    Het klinkt misschien wat gek, maar ik kijk al het hele jaar uit naar de herft. Sinds ik vorig jaar namelijk een recept voor overheerlijke geroosterde pompoensoep met nootmuskaat ontdekte, wil ik méér. Pompoentaart, pompoenscones, pompoensalade, pompoenpasta....ik wil pompoen tot ik oranje zie.
    Lees meer
  • Slootvis zonder grondsmaak
    Laat mij raden. Als er bij u vis op het menu staat, is dat meestal iets van zalm, kabeljauw, makreel of tilapia. Allemaal zeevis. Ongeveer de enige zoetwatervis die wel eens op het bord ligt is paling. En dat terwijl er nog steeds beroepsvissers op de binnenwateren werken, hetzij een stuk minder dan vroeger.
    Lees meer
  • Vleugellam
    Ik had vijf energiedrankjes op, maar toch smakte ik keihard tegen de grond toen ik laatst probeerde te vliegen. In Amerika is een schadeclaim bij Red Bull ingediend voor iedereen die zich net zo belazerd voelt, want inderdaad: de beweringen blijken vals en niet goed onderbouwd. Het ligt dus niet aan ons.
    Lees meer



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven