Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

E212

Kaliumbenzoaat - Terug naar de complete E-nummer lijst

Over E212 / Kaliumbenzoaat

Kaliumbenzoaat is het kaliumzout van benzoŽzuur (E210). Het komt voor in de meeste fruitsoorten, vooral in cranberries en bessen. Voor commerciŽle doeleinden wordt het chemisch gemaakt uit tolueeen. In de voeding wordt het gebruik als conserveermiddel tegen gisten en bacteriŽn in zure producten.

Allergieinformatie over E212

E212 is, net als E210, als conserveermiddel omstreden, omdat het onder bepaalde omstandigheden in combinatie met vitamine C (ascorbinezuur) voor een gedeelte kan worden omgezet in een giftige, chemische verbinding (benzeen). Het kan bij hoge dosering histamine vrijmaken en pseudoallergische klachten veroorzaken.

Wij hebben nog veel meer informatie over E nummers! Meer E-nummers

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
  Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven