Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

E415

Xanthaangom - Terug naar de complete E-nummer lijst

Over E415 / Xanthaangom

Xanthaangom wordt als verdikkingsmiddel in voedingsmiddelen gebruikt om een hoge viscositeit te verkrijgen. Daarnaast wordt het als stabilisator, emulgator en vervanger van gluten gebruikt. Men maakt het door bacteriële fermentatie van suiker en melasse.

Allergieinformatie over E415

Een hoge dosering E415 kan leiden tot winderigheid en een opgeblazen gevoel.

Wij hebben nog veel meer informatie over E nummers! Meer E-nummers

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven