Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Boliviaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit bolivia? Kijk dan bij al onze Boliviaanse recepten.

Ontbijt Bolivia

Het ontbijt in Bolivia wordt gezien als een belangrijke maaltijd en er zijn veel gerechten die worden gegeten tijdens het ontbijt. Zo heb je Saltena. Dit zijn hartige broodjes die vaak zijn gevuld met vlees en een zoete saus. Ook worden er Empanadas gegeten. Dit zijn broodjes met kaas, ham en uien. Ook een fruitsalade wordt regelmatig gegeten in Bolivia.

Lunch

De lunch in Bolivia wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Werknemers komen zelfs thuis voor een middagpauze en eten dan uitgebreid. In de avond wordt er veel minder gegeten. Men eet meestal eerst een soep, dan een hoofdgerecht en dan een diner. Er wordt in het algemeen veel vis, vlees of gevogelte gegeten. Zelfs caviavlees wordt in Bolivia gegeten. Ook aardappelen komen in veel gerechten voor en wordt vaak gezien als het belangrijkste ingrediënt in de Boliviaanse keuken. Wat mensen doorgaans tevens belangrijk vinden is het gebruik van kruiden. Veel eten kan behoorlijk pittig zijn, want men heeft verschillende pepers die in het eten worden gebruikt.

Typisch Boliviaanse gerechten

De keuken van Boliva is erg divers en is erg afhankelijk van de streek. Chicharron is een gerecht dat bestaat uit stukjes varkensvlees. Het wordt vaak geserveerd met maïs. Changa de Pollo is kippensoep met aardappelen, ui en paprika. Soms wordt de soep ook gemaakt met caviavlees in plaats van kippenvlees. Picanha bestaat uit gestoofd rund- of varkensvlees. Het wordt gestoomd in wijn en kruiden. Ook worden er aardappelen bij geserveerd.

Drinken in Bolivia

In Bolivia drinkt men veel thee. Er zijn bijzondere theesoorten, zoals thee van cacaobladeren. Ook heb je thee van citroen, kruidnagel en kaneel. Tevens worden er cocktails gedronken en er is er echte Boliviaanse wijn die overal redelijk gedronken wordt.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de boliviaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch boliviaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Boliviaanse ingrediënten

In de Boliviaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Boliviaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Bolivia op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit bolivia!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven