Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Albanese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit albanie? Kijk dan bij al onze Albanese recepten.

Ontbijt in Albanië

Het ontbijt in Albanië is doorgaans vrij simpel en bestaat voornamelijk uit een omelet, brood en wat jam. De omelet kan op verschillende manieren worden klaargemaakt, maar de meeste mensen gaan voor de simpele omelet die bestaat uit ei en wat kruiden. Veel mensen drinken bij het ontbijt een bak koffie of thee.  

Avondeten

Meestal wordt een avondmaaltijd in Albanië gevormd door een vleesgerecht in combinatie met een salade. Ook wordt er vaak een gelei gemaakt van peper, wortel en tomaat. Ook eet men vaak de Okra. In Albanië wordt ook geregeld pasta gegeten: de kruiden en bereidwijze van de pastagerechten zijn gelijk aan die in Turkije of Griekenland. Als nagerecht eet men vaak yoghurt.  

Typisch Albanees eten

De Albanese keuken heeft veel invloeden uit Turkije en Griekenland. De salades zijn dus doorgaans Griekse salades en ook kom je lekkernijen als Baklava tegen. In veel salades kom je olijven en feta tegen, die zo typerend voor Griekenland zijn. Ondanks de vele invloeden van Turkije en Griekenland, heb je in Albanië ook genoeg gerechten die het land eigen maken. Deze typische gerechten zijn Tavë Kosi, Kofta, Bosa en Tarator. Vaak wordt er gebruik gemaakt van yoghurt en lamsvlees in de gerechten. Als lekkernijen wordt vaak yoghurt gegeten, maar ook zijn er talloze zoete hapjes, zoals byrek. Veel mensen kiezen voor bier of wijn tijdens hun maaltijd. Wat ook veel wordt gedronken is het lokale sapje Raki. Dit is een sapje van druiven of pruimen en soms ook een combinatie van die twee. Een ander populair drankje is Bosa, dat gemaakt is op basis van mais en tarwe.  

Hygiëne

Wie naar Albanië gaat en hier wat wilt eten, moet goed op de hygiëne letten. Het water uit de kraan is niet goed te drinken. Pas ook goed op bij salades, aangezien deze vaak met water uit de kraan worden schoongemaakt.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de albanese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch albanese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Tavė Kosi
Kofta
Bosa
Tarator Dolma

Typisch Albanese ingrediënten

In de Albanese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Albanese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Albanie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit albanie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven