Albanese recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit albanie? Kijk dan bij al onze Albanese recepten.Ontbijt in Albanië
Het ontbijt in Albanië is doorgaans vrij simpel en bestaat voornamelijk uit een omelet, brood en wat jam. De omelet kan op verschillende manieren worden klaargemaakt, maar de meeste mensen gaan voor de simpele omelet die bestaat uit ei en wat kruiden. Veel mensen drinken bij het ontbijt een bak koffie of thee.Avondeten
Meestal wordt een avondmaaltijd in Albanië gevormd door een vleesgerecht in combinatie met een salade. Ook wordt er vaak een gelei gemaakt van peper, wortel en tomaat. Ook eet men vaak de Okra. In Albanië wordt ook geregeld pasta gegeten: de kruiden en bereidwijze van de pastagerechten zijn gelijk aan die in Turkije of Griekenland. Als nagerecht eet men vaak yoghurt.Typisch Albanees eten
De Albanese keuken heeft veel invloeden uit Turkije en Griekenland. De salades zijn dus doorgaans Griekse salades en ook kom je lekkernijen als Baklava tegen. In veel salades kom je olijven en feta tegen, die zo typerend voor Griekenland zijn. Ondanks de vele invloeden van Turkije en Griekenland, heb je in Albanië ook genoeg gerechten die het land eigen maken. Deze typische gerechten zijn Tavë Kosi, Kofta, Bosa en Tarator. Vaak wordt er gebruik gemaakt van yoghurt en lamsvlees in de gerechten. Als lekkernijen wordt vaak yoghurt gegeten, maar ook zijn er talloze zoete hapjes, zoals byrek. Veel mensen kiezen voor bier of wijn tijdens hun maaltijd. Wat ook veel wordt gedronken is het lokale sapje Raki. Dit is een sapje van druiven of pruimen en soms ook een combinatie van die twee. Een ander populair drankje is Bosa, dat gemaakt is op basis van mais en tarwe.Hygiëne
Wie naar Albanië gaat en hier wat wilt eten, moet goed op de hygiëne letten. Het water uit de kraan is niet goed te drinken. Pas ook goed op bij salades, aangezien deze vaak met water uit de kraan worden schoongemaakt.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de albanese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch albanese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.Tavė Kosi
Kofta
Bosa
Tarator Dolma
Typisch Albanese ingrediënten
In de Albanese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Feta
Feta is een belangrijk ingrediėnt in de Griekse keuken: een Griekse salade kan niet zonder toevoeging van feta. Ook in de Turkse keuken zal men vele recepten met fetakaas ontd ... - Komkommer
De komkommer kan zowel rauw als warm gegeten worden. Het is een frisse toevoeging aan salades en sauzen. Tzaziki is een bekende yoghurtdip met geschaafde komkommer. U kunt de ... - Yoghurt
Yoghurt is erg geschikt voor het ontbijt. Zij combineert goed met vers fruit of granen. Het is een prima toetje. In de winkel worden allerhande soorten yoghurtproducten aangeb ...
De 10 laatste Albanese recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Albanie op onze site opgesomd.- Zalm met pompoen en spinazie
Met wilde zalm, pompoen en spinazie uit Albanie
1 portie - 20 minuten
Vis en schaaldieren - Martin Boon - Terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen)
Met boter, eiwitten en bloem uit Albanie
4 porties - 1 uur
Taart en gebak - Akaisa - Vegetarische Filet Americane
Met mozzarella, tomatenketchup en room uit Albanie
4 porties - 5 minuten
Bijgerechten - Tupperware Xandr - Linzensoep (veganistisch)
Met rode linzen, groentebouillon en winterpenen uit Albanie
4 porties - 1 uur
Maaltijdsoepen - teuntjekookt - Konijn op Limburgse wijze (In Maastricht zeggen ze 'knien in 't zoer')
Met konijnenbouten, azijn en appelstroop uit Albanie
5 porties - 2 uur en 30 minuten
Kerst - Chefkok_Harold - Geglaceerde spruitjes
Met spruiten, groentenbouillon en balsamico azijn uit Albanie
4 porties - 25 minuten
Bijgerechten - bettyvandijk - Speculaas met bosbessen
Met amandelmeel, bosbessen en dadels uit Albanie
6 porties - 20 minuten
Koekjes - sfreak - Teriyaki van tonijn
Met tonijnfilet, oesterzwammen en sojasaus uit Albanie
4 porties - 55 minuten
Hoofdgerechten - jacob - Chinese kool met rookworst
Met chinese kool, paprika en rookworst uit Albanie
4 porties - 25 minuten
Budget - Hice5 - Pittige makreelschotel
Met makreel, knoflook en tomaten uit Albanie
2 porties - 20 minuten
Budget - Hice5